Ismert neonácik és pártutasított fideszes nagymamák
2006. november 16. írta: TuRuL_2k2

Ismert neonácik és pártutasított fideszes nagymamák

"A Fidesz elnöke nem tudta megvédeni szavait, ezért inkább kommunistázott egy nagyot, ami már önmagában is a kommunikációs csatában elszenvedett vereség beismerése volt a részéről"
"Ám a szélesebb közvélemény szemében a fő vád - politikai utasításra a rendbontókat a Fidesz-nagygyűlésre terelő rendőrség - pillanatok alatt összeomlott, amikor nyilvánosságra kerültek az október 23-i rendőrségi és a rendbontók vezetői között lehallgatott beszélgetések felvételei."
"Ám Szilvásy másik vádjára (miszerint a Fidesz kapcsolatban állt a rendbontókkal) sem tudott a párt elfogadható választ adni: Ékes Ilona képviselőnőt az ismert, neonácinak tekintett közszereplő "vallomása" kényszerítette magyarázkodásra"
"Egyébként a patikusok rémhírkampánya, amely a médiában korábban uralta a teret, mára visszaszorult a gyógyszertárakban elhelyezett röplapokra és aláírási ívekre, amelyekkel elsősorban a nyugdíjasokat és a Fidesz-szavazókat célozzák meg, feltételezve, hogy az előbbiek úgyis mindent elhisznek, az utóbbiak pedig pártutasításra gondolkodnak."
"Az október 19-i demonstrációra még a kivonuló Fidesz-szimpatizáns nagymamákkal együtt is csak pár ezren voltak kíváncsiak, miközben 1996-ban még több tízezren tüntettek a Bokros-csomag keretében tervezett tandíj ellen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az egyetemi rektorok már több ízben kiálltak a kormányzati elképzelések mellett, akkor már-már csodáról beszélhetünk."
"a Fidesz a népszavazási kérdéseivel gyakorlatilag legalább egy évre megmerevítette álláspontját"

Egy másodéves politológushallgató tollából is kínos lenne, ha ezt az izét megjelentetné az egyetemi lapban. Ez viszont egy Political Capital-elemzés :) a Népszabadságban, címlapon. Mindenesetre kedves tőlük, hogy közös erővel igyekeznek igazolni a 2 cégről alkotott, meglehetősen lesújtó véleményemet. :]
Ápdét. A következő online médiumok közölték eddig a PC-izé kivonatát:
MTI (nyilván számos további megjelenés ennek köszönhető, hiszen mi sem egyszerűbb, mint új címet adni egy MTI-hírnek + kihúzni/beírni néhány mondatot), Hetek, Hírszerző, Privátbankár, Stop, Világgazdaság Online.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3417865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisgyerek 2006.11.16. 10:14:52

Hasonlóan hálás témával foglalkozik a mai FigyelőNet is címlapján:

www.fn.hu/cikk/00140000/148900/kell_erosodo_fasizmustol_tartanunk.php

Különösen figyelemreméltóak a következő részletek:

„Júniusi vizsgálatunk szerint egyre többen szimpatizálnak a szélsőjobboldallal ebben a csoportban: sokan elfogadhatónak tartják a MIÉP-et, a Jobbikot, vagy akár a Hatvannégy Vármegye Mozgalmat. Sokat elárul, hogy ezek a csoportok már egy 1100 fős mintában megjelentek” – mondta Gábor Kálmán szociológus lapunknak.”

Illetve:

„[…]míg egyre szélesebb rétegek kerülnek be a felsőoktatásba (ami egyébként a szelekció csökkenésével jár), általában a kedvezőbb családi hátterű diákok járnak államilag finanszírozott képzésre, és a juttatásokat (például kollégium) is ők szerzik meg könnyebben. Ez egyfajta rendiesülést eredményez, azaz a gyerekek megőrzik a szülők társadalmi státuszát, illetve középosztályosodáshoz vezet.”

És végül egy szép tárgyi tévedés:

„Az első fasiszta csoportokat jellemzően középosztálybeli egyetemisták alapították Heidelbergben, Göttingenben” – nyilatkozta Tamás Pál szociológus pár napja a hírszerzőnek.”

Észrevételeim:

Mi a probléma azzal, ha emberek /fiatalok/ törvényesen bejegyzett pártokkal, mozgalmakkal szimpatizálnak? Ha Che Guevara képével ellátott meg vörös csillagos ruhákban lehet /sőt divatos, hovatovább trendi/ flangálni az utcán, akkor ezzel mi a probléma?

Miért baj, ha a másodi idézetben említett folyamatok középosztályosodáshoz vezetnek? Netán a proletarizálódás szerencsésebb lenne? Vajon kik fizetik az adókat? Kik fizetik a járulékokat /amiből aztán tizenakárhanyadik havi nyugdíjat lehet Joe bácsi gesztusaival szétosztani/? Nem az a szerencsés, fejlett nyugati civilizációkra jellemző társadalomszerkezet ahol egy erős középosztály létezik? Nem ennek lehetőségéért /is/ váltottunk rendszert?

Mi ez az ostobaság? Az első fasiszta csoportokat egészen mások egészen máshol egészen máskor alapították egészen más céllal.

És végül: A FN, az üzleti, gazdasági, technológiai hetilap mi a fészkes fenéért ezzel a témával foglalkozik címlapon a jelenlegi makrogazdasági helyzetben?

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2006.11.16. 10:56:27

Az FN a kampány idején kegyetlenül durván és egyoldalúan elkezdett politizálni, azóta bentragadt ebben a szerepben. Szánalmas.

Annak meg csak örülni lehet, hogy ismét feljövőben a "szélsőjobb." Éppen az lenne az elkeserítő, ha a történtek után ez nem következne be.

nyeglah 2006.11.16. 11:00:55

Ezen a PC-n nem tudok kiigazodni. Időnként teljesen korrekt elemzéseket csinálnak, máskor meg olyanokkal állnak elő, mintha a Népszava faszából szopták volna ki őket.

A FN meg elmehet a jó kurva anyjába.

Guild 2006.11.16. 11:03:44

Ez az egész kormánypropaganda egyre jobban emlékeztet a valósággal mit sem törődő, sőt gyakran annak ellentétét állító kommunista propagandára.
Szabadság elvtársak, szabadság!

nyeglah 2006.11.16. 11:06:10

Vajon miért?

kisgyerek 2006.11.16. 11:07:22

Mborsik: Azonos véleményen vagyok. Egészen a kampányig a Figyelőt szakmailag színvonalas, többé-kevésbé kiegyensúlyozott lapnak tartottam, kategóriákkal jobbnak mint pl a HVG-t.
Azonban akkor annyira leplezetlenül letették a voksukat a kormányoldal mellett, hogy hirtelen felindulásból le is mondtam az előfizetésemet.
Ez nyilván azért nem rendítette meg őket :)

MMG 2006.11.16. 11:12:36

Szerintem ez a cikk kimeríti a politikai uszítás fogalmát!Nemtudom ennek a Szabados Krisztiánnak milyen végzettsége van ,de szerintem leadhatja a bolhapiacon...ez egy politikai elemzés vagy egy kóros ,beteg agyszülemény....Megint jön ez a szélsőjobboldali duma...Ellenségképet kell gyártani, nincs mese...Szerintem ,ha lennének komoly szélsőjobboldali erők ,akkor Olaszliszkát már sóval szórták volna be....De még egy falirka annyi sem történt....Hol van ma Szabó Albert vagy az a pattanásos képű lány akinek nem jut eszembe a neve ők lennének a vezérek ők irányitják majd a sereget vagy Debil és Gyík....Ezt ugye senki nem gondolja komolyan....Azt meg hogy a kik cselkednek pártutasításra nem kommentálnám ,mert az mszp-sek szerint(tisztelet a kivételnek ,ha van),ha 5000ft lenne egy liter benzin ,meg 4000ft 1Euro annak is Orbán Diktátor Viktor lenne az oka...erről ennyit.Viszont az üzenet amit a cikk közvetit sokkal veszélyesebb ,mint gondolnánk .Mi csak mosolygunk rajta vagy felháborodunk ki milyen stádiumban van ,de valaki ezt tartja az igazságnak ez befolyásolja a véleményét, hiszen ez egy politikai elemzés egy"komoly" szervezettől amit ugye meghívnak még a Tvbe is!(ATV,MTV)Dől a hazugság mindenhonnan ,ez a szomorú igazság....:/

nyeglah 2006.11.16. 12:11:11

Lehet, hogy mégiscsak akasztatni kéne.

2006.11.16. 12:58:26

Csak bevonták az elvtársakat a folyamatba, nem nagy ügy.

dodokacsa 2006.11.16. 13:38:13

Az onkormanyzati valasztasokkor SZK a tv2-n volt kommentator, ahol nekem nagyon szimpatikusan megjegyezte, hogy a PC az SZDSZ es az MDF strategiai tanacsadoja, ezert a kerdesre adott valasznal ezt is figyelembe kell vennie. Nyilvan a kozolt elemzesben sem hagyja figyelmen kivul ezt a szempontot. Ami szokatlan(?), hogy a strategiai tanacsadassal megbizott ceg egyben a PR-ert is felelos:))

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.17. 00:07:12

Sőt! A PC-t még a Hír TV-be is folyton meghívják! Iszonyat!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2006.11.17. 09:47:07

Smalladam, itt nem arról volt szó, hogy hova hívják és hova nem. Ez az "elemzés" egyszerűen vállalhatatlan színvonalú és elfogultságú. A szerzőjén túl elsősorban azt minősíti, aki címlapon hozta, de azokra sem vet túl jó fényt, akik átvették. Persze boldogan hagyom magam meggyőzni, ha valaki úgy gondolja, hogy ez az írás egyszerűen jó és igaz. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2006.11.17. 09:50:05

Dodokacsa, tegnap az Estében Szabados ezt a kört nem futotta le, ellenben agyondicsérte az MDF "stratégiai következetességét". A műsorvezető meg alig visszafogott lihegéssel kérdezett neki alá, semmi kritikai észrevétele nem volt az "elemzésre".

dodokacsa 2006.11.17. 11:12:59

Kezdem felteni a mi Krisztianunkat. Az o szakmajaban
kulonosen veszelyes a hajlam az alternativ valosagfelfogasra. (Pl. az MDF letezeserol _valojaban_ szinte tudni sem lehet - ez a part jelen figurait tekintve kozelit a tokeletes allapothoz egyebkent- o pedig ezt ugy latja, hogy az MDF-nek ragyogo a "strategiai kovetkezetessege")
En nem lattam az ESTEt tegnap, de ha Rabai Balazs volt a musorvezeto, akkor keretik nem haragudni ra. Szegenynek a kepessegeibol alig futja tobbre az ajult hallgatasnal, nem korrekt az ellentmondasok feltarasara iranyulo kerdeseket varni tole.

Az MTV esti musorsavjarol jut eszembe...nem ismerem a Dorombolo cicus dij valogatasi elveit.. lehetseges azok alapjan, hogy Rozsa Peter egyszer ebben az elismeresben reszesuljon?

Dr. Minorka 2006.11.17. 13:59:54

Már hogyne dícsérné az MDF stratégiai következeteségét! Hiszen a stratégiát ők dolgozták ki. A cehhet állja Schmuck A. & Co.
süti beállítások módosítása