Konzervatív-liberális gazdasági miniszter
2006. december 12. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Konzervatív-liberális gazdasági miniszter

Önmagát így határozza meg Kóka János, legalábbis ezt állítja róla egyik munkatársa. A Hírszerzőn most megjelent egy Magyar Narancs-stílusban írt tényfeltáró riport az SZDSZ belső vitáiról (a műfaj kánonja szerint névtelenséget kérő vezető politikusok, befolyásos háttéremberek készségesen osztják meg a radikálliberális lappal a műhelytitkokat és a párt stratégiai terveit).

Szóval, a Hírszerző szerint "a konzervatív polgári családból származó és katolikus középiskolában nevelkedett Kóka eredendő bizalmatlansággal viseltetik az ideológiai értelemben vett baloldaliság iránt", míg Fodor Gábor „hiszi és vallja Gyurcsányt”.

Az erősen kókista jellegű cikkel szemben én úgy vélem, hogy Kóka János a gátlástalan yuppie archetípusa (ami nem baj, kell ilyen is a magyar politikai állatkertbe), aki tavaszig folytatott pannon pumás blődlijével, krakéler személyiségével igencsak messze áll a konzervatív értékektől.

Ahogy mára a Fityesz is, kéremalássan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7322199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobruk 2006.12.12. 12:09:34

hajrá Fodor!

mildi 2006.12.12. 12:15:20

nincs ezzel olyan nagy gond, Kóka egy gátlástalan yuppie, ebbe a képbe tökéletesen beleillik, hogy eredendően bizalmatlan az ideológiai értelemben vett baloldaliság iránt (egy vérkapitalista mégse mondhatja, hogy igenis mindenki egyenlő)
Fodor pedig nem hisz és vall senkit, ő annyira liberális, hogy az már néha inkább naívság, jó ember, de gyenge vezető...
hát a szadesznek fel van adva a lecke!

Guild 2006.12.12. 13:37:12

Nincs egy igazi konzervatív párt akire szavazhatnánk.
Nincs egy igazi liberális párt akire szavazhatnánk.
Nincs egy igazi szociáldemokrata párt akire szavazhatnánk.
Ilyen ez a magyar politika.
:-(

Ács Feri 2006.12.12. 18:18:44

Fodor elég furcsa figura és dolgzni sem szeret semmiképpen, de mégis, az elmúlt 12 évben aránylag következetes volt, és mondhatjuk rá néha, hogy afféle balos liberális. Vagy egyáltalán azt, hogy ő egy politikus. De kicsoda ez a Kóka Jani? Többszörös pályatévesztő, adóforintokból mászott fel az uborkafára, miközben tele szájjal a piaci versenyről papol és oktat ki életüket tisztesen végigdolgozó (és nem állami projektekből harácsoló) nemzedékeket. Kóka egy igazi Gyurcsány 2.0. Semmiféle politikai teljesítmény nem fűződik a nevéhez, egy első generációs újgazdag milliárdos, aki a ripacs főnöke nyomdokain teszi tönkre az országot az életidegen táliberális ideológiájukkal.

Ilona Ilati 2006.12.12. 20:28:58

Kóka és a vasút reformja.
Menetrendszerinti járat. Mi ebben az újdonság? Eddig is volt menetrend, csak nem tartották be.
Túravonat. Ez igen. A távolságot amit eddig a gyorsvonat lefutott 20-25 perc alatt, most ha egyáltalán a vonat megérkezik, letúráztat 45-50 perc alatt. Tisztelettel meginvitálom a Kóka urat, hogy kora hajnalban, túráztassa meg a becses hátsóját egy ilyen vonaton. Ha nem ér be időbe a munkahelyére, majd én írok neki fegyelmit.

Dr. Minorka 2006.12.12. 20:47:32

re: Gorgiasz

Vannak viszont elsőrendű profi gazembereink, politikai maffiózóink, haza-árulóink - pártállástól függetlenül.

Dr. Minorka 2006.12.13. 13:09:15

Szépséges Jézusom!
Ezek szerint Gyurcsány et. baloldali (ráadásul ideológiai értelemben vett)? Emmán döfi!

xMan 2007.01.23. 19:04:55

A Kóka egy patkány.
süti beállítások módosítása