Ilyen ország pedig nincs VII.
2007. február 09. írta: TuRuL_2k2

Ilyen ország pedig nincs VII.

Kóka János minisztériuma a Szilvásy György felügyelte szolgálatok totális kontrollja alá helyezné mindenféle elektronikus kommunikációnkat, ide értve mobiltelefonunk tartózkodási helyét is. Ugye mindenki meg van győzödve e rokonszenves úriemberek jószándéka felől?
(A hivatalos MTI-anyag a FigyelőNeten arról, milyen jó nekünk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3435079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dejavubazz 2007.02.09. 06:24:58

A kancellariaminiszterbe vetett bizalmam mindenesetre nem erositette, hogy Szilvasyt en mosolyogni annyit meg nem lattam, mint a tegnapi Napkelteben, ahol Betlennek prezentalta 'Az ugy'-et.

Kokarol pedig:
1.) Naluk kampany van, es az emlitett kezdemenyezes szepen illeszkedik a liberalisok (itt most: SzDSz) behajtanitilos-neonacik_megesznek-Gergenyi_respekt harmas altal kijelolt muveleti terulet sikjara, de az is lehet, hogy
2.) Janosunk csupan tulsagosan racuppant a 24-re, azon belul is a mindenkori prezident paranoias elnoki tanacsadoi igeztek meg a miniszter szerelmes tekintetet.

nénike · http://mandiner.hu 2007.02.09. 09:09:36

Tegnap láttam egy filmet, olyan beszaratós krimi - bár csak 12-es szerepelt a sárga körben. Volt ebben a műremekben egy pszichopata gyerekgyilkos, aki egy jach fedélzetén beszélt az "ügyről", majd a készüléket a tengerbe hajította, mert tudta, hogy lehallgatják, a készüléket pedig bemérik.

Más. A kerületi önkormányzat úgy módisította a rendeletét, hogy a képviselők nem kapnak mobiltelefont, csupán SIM kártya használatra jogosultak.

Ebből számomra teljesen világossá vált, hogy a NOKIA a Motorola az LG és Péterfalvy Attila összeesküvése állhat a háttérben, így kapcsolva össze a mobil elhajítás égisze alatt a hanyatló eladások fellendítését az állampolgári integritás védelmével.

Persze az is lehet, hogy Szilvásy azt hiszi, a köztársaság polgárainak minimum fele Toroczkai Attila és Budaházy György nászából született szűznemzéssel.

bugris 2007.02.09. 10:27:32

Minek ez a hiszti az Indexen, Nagy Testvérezés, stb.? Az MTI bezzeg nagyon megnyugtatóan hozza a hírt.

"Az adatok a bűnüldözés és a nemzetbiztonság számára releváns információkat tartalmaznak: telefonhívások, sms- és e-mailküldések időpontját, a címét. A kommunikáció tartalmára vonatkozó információkat az uniós irányelv alapján nem gyűjthetik a hírközlési szolgáltatók."

Hiszen közénk is lövethetnének.

bugris 2007.02.09. 10:32:23

Hoppá, hiszen lövettek is.
Még ezt a jó kis klasszikus mondást is elvették tőlünk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.09. 18:15:10

Re: UFiblog Ilyen ország pedig nincs VI. 2007.02.07. 17:04 TuRuL_2k2
2007.02.09. 16:58 Kitalátor

Különvélemény az UFiblog - A Polgári Underground Blogja fenti bejegyzésébel kapcsolatban

A módszerváltás nem söpörte el az egymást is kontrolláló besúgó-hálózatot. Töredéke átkerült az államapparátushoz, ahol vagy tíz évig szinte csak régi káderek irányítottak (azóta meg a fiaik), a "zöm" viszont úgymond privatizálódott. Lehet találgatni, hogy ezeket a hálózatokat kik privatizálták, azaz kik tették ellenszolgáltatás nélkül magukévá. A "testvéri" szervezetekkel is folyamatos az együttműködésük.

A sérült személyiségű, korábbi és folytatólagos bűncselekményeik miatt zsarolható hálózati személyekben ráadásul erős a kádárista létbiztonság-nosztalgia (akkor a spicliket megvédték a bűncselekményeik következményeitől, egyszer majd Elemér címmel írok egy blogbejegyzést), a demokrácia határozottan zavarja őket. Rettegnek, hogy ha kiesnek a pikszisből, lopásaik, adócsalásaik és/vagy pedofiliájuk stb. miatt könnyen meglakolhatnak. Tartóikkal ritkán kerülnek kapcsolatba, és hiába szervilisek, idegesen rántódnak össze bizonyos (általában "Ugye"-val kezdődő) mondatoktól.

Na ők azok, akik elsők között csatlakoznak minden nemzeti, jobboldali vagy akár zöld, sőt valódi baloldali mozgalomhoz, belehajszolva a társaságokat olyan megnyilvánulásokba, amelyek alapján nemzetközi megítélésüket szalonképtelenné lehet tenni. Ha az elvtársurak hatalmát fenyegető szervezetek vezetésébe (általában mint szürke eminenciás, második-harmadik ember vagy informális vezetőként tevékenykedő főtanácsadó) is bekerülnek, titokzatos eredetű pénzekkel megpörgetik a tevékenységét, megszerzik a tagság bizalmát, aztán lefullasztják és szétszórják az egészet. Ki emlékszik már a valódi szociáldemokratákra vagy zöld pártokra?

És azok is ők, akik szerintem tényleg fegyvereket, bombákat fognak osztogatni nemsokára. Azokkal úgyis csak pár közrendőrt lehet megölni. Az elvtársurak kormánya meg olyan rendőrterrort vezet majd be, amiről Sztalin és Hitler, a két nagy szocialista (egyik nemzeti, a másik nemzetközi) pártvezető is csak álmodott. Persze, lehet, hogy égni fog a Reichstag, akarom mondani a Parlament egy kis része is.

Az is lehet, hogy "véletlenül" majd pont az, ahol a Szent Korona van. Lehet, hogy így teljesedik be az internácik történelmi dialektikája: "Áa múúltat vékkép eltörőni"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.09. 18:15:42

Most olvastam Aszpirin cikkét az MNO.hu-n. Neki is kézenfekvő...

Bozót.harcos 2007.02.09. 19:18:09


Részlet az SZDSZ Korszakváltás Programja c. dokumentumából (2001) - 4. fejezet ("A magánszféra magánügy") 4.14 alpontja ("Az interneten is védjük a személyes adatokat"):

"A nem nyilvánosságnak szánt közlések (levelek, magánbeszélgetések) a magánszféra legrégebben védett tárgyai közé tartoznak. (...)
A világháló használatának robbanásszerű elterjedése újból felveti a magánszféra határainak kérdését. Az internet olyan új kommunikációs módszereket alkalmaz, melyekre nem húzhatók rá minden további nélkül a hagyományosabb médiumoknál bevált megoldások. Az internet különböző kommunikációs csatornákat alkalmaz, s noha ezek között van bizonyos átjárhatóság, maguk e csatornák is különböző szabályozást igényelnének. Az interneten az információ közlője sokszor nehezen azonosítható, s ebben az állam közvetlen veszélyforrást lát, mondván, hogy a világháló ideális kommunikációs eszköz például bűnözök és terroristák számára. Amennyiben azonban az állam a szabályozást a legrosszabb eshetőségre készülve alakítja ki, olyan technikai és jogi eszközökre tesz szert, melyek mindenféle magánjellegű közlésre potenciális veszélyt jelentenek. Meg kell védenünk az internet szabadságát, már csak a szólásszabadság védelmének okán is.
A nem nyilvános, magánjellegű közlés (például e-mail) védelmét a levéltitokhoz hasonlóan biztosítani kell. Az állam nem foszthatja meg polgárait azoktól a titkosítási eszközöktől, melyekkel az egyén saját maga védi információit. Biztosítani kell azt, hogy a személyes adatok az érintett hozzájárulása nélkül ne kerüljenek nyilvánosságra, illetve azokat ne lehessen jogszerűtlenül felhasználni."

bugris 2007.02.10. 13:01:39

Ahogy a jóságos Lenin, végül Kóka sem lövet.

index.hu/politika/belfold/koka73872827/

Csak én gondolom, hogy az egész arra volt jó, hogy Kóka az elnökválasztás előtt megmutathassa liberális arcát?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.10. 14:55:18

Kitalátor! Szerintem azért ennyire nem kellene a kurucinfó elméleteinek az irányába menni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.12. 13:20:07

Smalladam!
Az elmélet az enyém, a kuruc.info -hoz semmi közöm. Valamikor pár olvasói levelem megjelent ott ugyan, de kiderült, hogy legalább egy szerkesztő humorfogyatékos és szövegértési problémákkal küzd. Mindamellett a "Kurvaországnak strici a miniszterelnöke" szállóigémet ők dobták be a köztudatba.
A honlapon megjelenő cikkek primitívek, hatásvadászok, kivéve, ha bemásolják neves jobb oldali (sic) publicisták írásait, vagy olyan ingyenes amatőr sajtómunkások (pl. Tomcat) cikkeit, akik a megjelenés előtt egyeztetnek. Alanyt, állítmányt, határozót, jelzőt.
A szerkesztőségi cikkek fellengzős címei és félreértésektől, félinformációktól hemzsegő tartalmuk a legrosszabb liberós bulvárpatkányok stílusát idézik. A melléknevek jelentős hányadát nagy kezdőbetűvel írják, ami elmegy egy kínai bolt szórólapján, de egy nemzeti, jobboldali fórumon nemzetgyalázás.
Azt nem tudom, közöttük ki a tégla...

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.12. 19:47:02

Kitalátor, nem kell bemutatni őket, és én nem is gondoltam, hogy te közéjük tartozol. Csak azt akartam jelezni, hogy ez az elmélet, amit közöltél, számomra egyrészt túlságosan összeesküvéselmélet-szagú, ilyeneket a kuruc szokott gyártani. Másrészt szerintem veszélyes is, mert minden felelősséget a másik oldalra hárít.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.12. 19:53:34

Nem tudom, hogy hol mennyi a tégla, biztos egyébként hogy vannak téglák akárhol, de az utóbbi időben divattá vált, hogy mindent azzal magyarázzunk meg, hogy a másik oldal/rendőrség/etc. téglái csinálták. Ezzel viszont az a baj, hogy ha ennek hiszel,akkor a végén mindenki azt csinál majd, amit akar, az állításokat ellenőrizni úgy sem lehet, így a végén semminek nem lesz felelőse.

Nézd meg a Kossuth térieket. Teljesen belezavarodtak már abba, hogy közülük ki a tégla. Ha valaki olyat mond, amit a többiek nem helyeselnek, akkor ő mindjárt tégla lesz, de 15 perccel később ő fogja letéglázni azt, aki olyat mond amivel szemben meg ő képviseli a többséget. Kritikus pillanatokban, mint az okt. 22-i Kossuth-téri kiürítés, már egyszerűen mindenki tégla lett a másik szemében, és ez teljesen megbénította őket.

ergé 2007.02.12. 20:16:40

mindenki tégla? voltmár:

"all in all, we're just another brick in the wall"

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.21. 14:40:12

Megnéztem. Mi a probléma pontosan?
süti beállítások módosítása