A politikus szóvivő újabb kalandjai
2007. március 13. írta: TuRuL_2k2

A politikus szóvivő újabb kalandjai

Demcsák-ügyi relevanciánkat immár a Google is elismeri, így közszolgálati kötelességünknek érezzük, hogy beszámoljunk a legfrissebb fejleményekről. A köztársaság leendő arca (már csak hatot kell aludni!) lehet, hogy politikus szóvivő :) lesz, de a zinternet működésével még érdemes barátkoznia egy picit. A blog kicsit máshogy működik, mint a kedvesnaplóm, pár nap elteltével nem lehet kitépni a lapot, ha kellemetlenné válik szellemi termékünk. S az is viszonylag hamar kiderül, ha nem teljesen saját kútfőből vagyunk eredetiek.
Ami Worluk meglátását illeti ("Lehet szociálisérzékenykedni meg baloldalazni, de az ugyi mégis szuboptimális megoldás, hogy anyuci Prüntyőkéje tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek közé kerüljön, akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra."), azzal több okból sem értek egyet: egyrészt varietas delectat, ugye (nekem is voltak szociális értelemben vett problémás osztálytársaim, a keményebb mezőnyből), másrészt ha ezektől elszigetelve nő fel, akkor hajlamos lesz a realitástól elszakadt, polgárjogi akármivé cseperedni. Harmadrészt pedig nem tesz jót a gyermekszegénység elleni küzdelem hitelességének, ha a kormány pofikája úgy küzd ellene, hogy elkerüli jó messzire.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6145964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.13. 09:52:07

A felvilágosult és liberális Worluk azon egy kicsit se gondolkozik el, hogy nem azért az a baj az iskolai szegregációval, hogy akkor a középosztály gyereke tetvet kap az "alsóbb népréteg" gyerekétől, hanem az eredeti, nivelláló iskolatípus (baloldali ötlet, egyébként) az iskola nyakába teszi az ilyen gyerekek felzárkóztatását, hogy szerencsésebb gyerektársaik felfelé húzzák őket és ne ők húzzák a szerencsésebbeket lefele.

Természetesen ahhoz, hogy ez működjön, a tanárok kezébe eszközök kellenek. Ha a "liberális" oktatásügy a szülők magánügyének tekinti, hogy a gyerek ruhája tiszta-e és hogy órán fegyelmezhetetlen-e, akkor a színvonalat az ilyen gyerekek lehúzzák és a középosztály okkal menekül.

Meg kellene nézni talán az eredeti célt és pláne egy baloldali kormánynak nem öblös hangon hirdetni a szegregáció jogosságát, ahogy TótaW és Demcsák teszi.

da 2007.03.13. 09:57:47

Demcsák Zsazsa.

da 2007.03.13. 09:59:13

egyébként hadd ne védjem meg teedubya-t, de. Nem szokta ő a szegregációt szidni. Érdekes egy liberális ez, szegregációpárti. Nyíltan olyan, mint a többi csak titokban. Nekem tolerancia, nektek meg lóf'sz a seggetekbe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 10:06:02

Ide is hadd ... :-)

Az Úr ír:
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=Te1479287e63180f587a5f8ed124f277
"Egy munkatárs, az új kormányszóvivő kapcsán már számos találgatás és nem kevés fotó jelent meg a sajtóban. Ezzel kapcsolatban hadd jegyezzem meg, senki nem készül kormányszóvivőnek húszévesen. Azt hiszem, érdemes ezekben a dolgokban is normálisnak maradni. Demcsák Zsuzsát nagyszerűen felkészült, nagyon jól képzett hölgynek ismertem meg. Nyelveket beszélő, közgazdászként végzett és jogásznak tanuló fiatalasszony, aki fiatal kora ellenére már 10 éves televíziós tapasztalatot tudhat a háta mögött. Nehéz feladatra vállalkozik, kétségem sincs a felől, hogy kitűnően meg fog felelni ennek."

Muhahahaha! Nagyszerűen felkészült, nagyon jól képzett!!!

Illene ehhez a kóklerkormányhoz, ha hivatalba lépése előtt megbukna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 10:08:48

"Érdekes egy liberális ez, szegregációpárti. Nyíltan olyan, mint a többi csak titokban. Nekem tolerancia, nektek meg lóf'sz a seggetekbe."

TótaW természetesen nem liberális. Jobbkonzervatívnak nevezném.

A szabadságra való hivatkozásairól csak annyit, hogy a nácik is a szabad véleménynyilvánítás jogára szoktak hivatkozni, ha fel akarják oszlatni a pártjukat (pl. Németországban). Ezzel nem akarom azt mondani, hogy TótaW ilyen, csak azt akarom kiemelni, hogy a szólásszabadságra való hivatkozás semmit nem jelent.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.13. 11:02:59

worluk természetesen nem jobbkonzervatív. hanem seggfej, meg neokon. ebben a sorrendben. a demcsákpunci tisztára nyalása az a pont,ami alá egy publicista nehezen hatol. na persze nem az orális örömök dolgában...

svepsz 2007.03.13. 11:19:56

mérjünk egyenlő mércével.
(amellett, hogy doomhammer 1. hsz-ával)

szóval ha anno Borókai Gábor leírja valahol kormányszóvivőként, hogy "csak nem teszem a gyerekem a tetves lepukkant csórikák közé a bölcsiben", akkor elképzelhető, hogy milyen támadások érték volna az akkori ellenzék részéről. Nem hiányolok most egy ilyen hőbörgő kampányt, van elég anélkül is, még sok is, de azt gondolom, hogy ilyen kijelentésekkel és azzal az önleleplezéssel, hogy az egészet megpróbálják utólag kitörölni... szóval D. Zs. mehet a levesbe, valamelyik éjszakai betelefonálós kvízbe, komolyan.

svepsz 2007.03.13. 11:20:50

jav.: (amellett, hogy doomhammer 1. hsz-ával egyetértek)

dejavubazz 2007.03.13. 11:24:13

Entryfarago Zsuzsa ha nem is profi kommunikator, legalabb tanulekony holgyeteg. Vo.: Winston Smith, Igazsag-miniszterium, multatiras.

abuhasz 2007.03.13. 12:23:30

Engem egyebkent nem zavar az, amit leirt, csak az, hogy igy ne legyen szocialista szovivo, es egyaltalan toroljek mar ki ezt a szot onnan, hogy szocialista... Na meg hogy a szocialista miniszterelnok is megvedte, az nem semmi.
Na es ha torlik a szocialista szot, akkor a kemenymag szavazok legkozelebb a fulkeben szembesulnek ezzel, es mashova ikszelnek. Mert valoszinu, hogy a partra szavazok 80%-a meg abban el, hogy ez a szocialista munkaspart. De ha mar csak Magyar Part lesznek, akkor ki a csuda fog egy ilyen nacionalista lofaszra szavazni? hogy Magyar Part...

abuhasz 2007.03.13. 12:34:36

Egyebkent W-t szovivonek tenyleg jo megoldasnak tartom, legalabb is ha az mszp akar magan javitani valamit. Egy ilyen jol odamondos faszagyerekkel, aki azert tudja, hogy hol mikor es hova kell nyallantani es kis hatba veregetesert... es a kellokeppen idiota gyerekek meg megeszik ketpofara, hogy eljen a szocia... akarom mondani kapitalizmus, elore mi dolgos kapitalistak!
Habar azt is merlegelni kell, hogy ezzel oskori relikviakat is elveszitenek, eletuk vegeig kitarto hithu kituntetetteket, akiknek mar ugyis mindegy lesz nemsokara, ti. korhazreform is van.

Őrnagy Őrnagy 2007.03.13. 12:43:11

Jobboldalinak semmiképp sem nevezhető Tóta W barátunk, elvégre a nemzeti érzelmek csírája sem fedezhető fel benne. Neoliberális . Ennyi csak

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.03.13. 12:46:13

Ki az a hülye, aki a gyerekét sokszor mosdatlan, otthon erőszakot látó gyerekek között akarja egész nap tudni? Ez lenne a szociálisan érzékenység? Mert ezt nézve akkor, aki szociálisan érzékeny, az sajátgyerekellenes és hülye.

bugris 2007.03.13. 13:00:40

Nem értem, miért nem szeretnék Demcsákot szóvivőnek. Ha így kommunikál a továbbiakban is, sok kellemes pillanatot szerez még nekünk. Remélem, lesz annyi kurázsi valamelyik újságíróban, hogy rákérdezzen a témára egy sajtótájékoztatón, mondjuk a jászladányi ügy kapcsán. Amúgy meg ne legyünk álszentek, nyilván mindenki szeretné gyerekeit a legideálisabb társaságban tudni, csak hát akkor tessék elismerni, önzőek vagyunk és szegregálnánk, és ne töröljük utólag a blogunkból.

abuhasz 2007.03.13. 13:05:00

Ocsem, aki eselyegyenlozik, meg a falusi iskolakba kuldi a ciganygyerekeket, es azon akadnak fenn, hogy miert diszkriminaljak oket, az mutasson hat peldat!
Mert nekem is fontos lenne, hogy a gyerekem megfelelo korulmenyek kozott legyen, es en tovabb megyek, a fejlodeset is biztositani akarnam. Mar pedig az ugy nem megy, ha nem egy olyan kornyezetbe helyezem, ahol ezt meg is adjak neki. De akkor mit akadnak ki, ha valaki rakerdez arra hogy cigany?
Egyebkent ez nem onzoseg. Ez normalitas, csak hat ez politikailag nem korrekt. Foleg igy a 2vh utan...

abuhasz 2007.03.13. 13:09:36

jahh meg az a hogy is hivjak Levai, aki eselyegyenlozik es most mar az EU-ban is eselyegyenlozik... na de most komolyan szerintetek o nem ugyanezt gondolja, mint a kormanyszovivo...
Mondom nem azzal van a baj, amit mondott, hanem hogy valoban pedig milyen allaspontot kepvisel. Azaz kepmutat.

bugris 2007.03.13. 13:21:23

Esélyegyenlőségi politikusaink jellemzően más farkával verik a csalánt. Én egyről sem tudok, aki megtette volna azt, amit mindenkitől elvár.

Tóth mária 2007.03.13. 13:49:47

Ha Demcsákot annyira zavarta a mosatlan ruha-gondolom ő jobb körülmények között van-akkor vehetett (netán adhatott ) volna a kis bölcsisnek 1 vátó ruhát!!! Birom az ilyen "self made woman" hölgyeket, még munkába se lépett, de már elszállt magától.

Ő még nem tudja,hogy sok keserves nappala és éjszakája lesz - főleg emiatt a böszme kormány miatt!! Sok-sok sikert és vágjon hozzá jópofát.

zsua 2007.03.13. 14:02:45

Szerintem a hölgy egyszerűen vállalhatatlan arc, kormányszóvivőként legalábbis. Egyrészt a lenge öltözék miatt, másrészt egy leendő kormányszóvivő ha nyilatkozik, tegye azt felelősségteljesen.

ergé 2007.03.13. 15:03:52

Nyakó megítélésében egyetértünk, Kurszán :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 15:46:37

cziffra plachta zasztava 2007.03.13. 11:02:59
"worluk természetesen nem jobbkonzervatív. hanem seggfej, meg neokon. ebben a sorrendben."

Szavakon lovagolunk, pedig csak a mérték a kérdés. Lehet valaki jobbos és konzervatív a szalonképes mértékben. A jobb-konzervatív irány vége nagyjából a nácizmus vagy valami hasonló.

Minden ideológiai iránynak vannak szélsőségei.

A seggfejben egyetértünk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 15:51:53

abuhasz 2007.03.13. 12:23:30:
"Na meg hogy a szocialista miniszterelnok is megvedte, az nem semmi. "

Megvédte volna? Nem hallottam róla.
Az idézett blogbejegyzése múlt heti.
A mai viszont kifejezetten rejtélyes.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T2167d3b708c3f67923b2fb036faf7a9
"Számomra egyértelmű, hogy a legbonyolultabb, legnagyobb emberi kihívások között szerepel, hogyan kell jó szülőnek lenni. Az előbbiekből viszont az is következik, hogy sokféleképpen lehetünk jó szülők. Nincs általános recept. Ez a szülőn, a gyereken és a környezet számtalan körülményén múlik. Ez jutott eszembe Kassákot olvasva."

Vajon erről szól? :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 15:54:37

Őrnagy Őrnagy 2007.03.13. 12:43:11
"Jobboldalinak semmiképp sem nevezhető Tóta W barátunk, elvégre a nemzeti érzelmek csírája sem fedezhető fel benne."

A jobboldaliság azt jelenti, hogy az egyenlő elosztással szemben az érdem alapú elosztást preferálja, akármit is osszanak el és akárhogy is definiálják az "érdemet".

A nemzeti érzelem az leginkább a konzervatív gondolkodás területe.
Nagy Cső rágódik ezeken:
naccso.blog.hu/

ergé 2007.03.13. 15:59:37

Nem csodálom: Kassák alapvetően rejtélyes :-) gondoljatok csak "A ló meghal a madarak kirepülnek" című kötetére.

Őrnagy Őrnagy 2007.03.13. 16:43:13

De kedves Végzetpöröly, akkor konzervatívnak sem igen mondható Worluk. Bár a jobboldal definíciója szerintem nálunk teljesen más, meg ugye a politikának vannak társadalomelméleti és gazdasági részei. Kedves liberálisaink mostanában gazdaságilag totál jobboldaliak a te definiciód szerint, míg a társadalmi ügyekben azért ragaszkodnak a dogmáikhoz. De van egy új szárny a Tóta féle nálunk, akik már mindkét tengely mentén jobboldaliak.(pl Blair) De azért nálunk mindezt a konzervatívokra jellemző nemztei érdekek védelme és tradiciók nélkül jelenítik meg. Csak azt veszik át, ami nekik, (és vagyonuknak) jó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.13. 16:57:46

Őrnagy Őrnagy 2007.03.13. 16:43:13
"De kedves Végzetpöröly, akkor konzervatívnak sem igen mondható Worluk"

Igen, ez a konzervatív talán túlzás volt, belátom.
De a jobboldalban egyetértünk, nem? :-)

Guild 2007.03.13. 17:53:18

"A jobboldaliság azt jelenti, hogy az egyenlő elosztással szemben az érdem alapú elosztást preferálja, akármit is osszanak el és akárhogy is definiálják az "érdemet"."

A jobboldaliság fogalma nagyon homályos, nagyon sok mindent érthetünk alatta. Az első Kommentárban volt egy körkérdés a konzervativizmus és a jobboldaliság fogalmairól, és nagyon sokféle válasz született.
A szó használatát figyelembe véve én arra hajlok, hogy a jobboldal mára pusztán egy politikai csoport jelölésére szolgál.
Visszatérve a definíciódhoz, ha a konzervativizmust nézzük, az nem az érdem alapú elosztást preferálja, hanem magát az elosztás kérdését veti el. Végül is mit osztunk el? Az emberek meglévő tulajdonát?

___________________________ (törölt) 2007.03.13. 23:41:51

Turul,

"másrészt ha ezektől elszigetelve nő fel, akkor hajlamos lesz a realitástól elszakadt, polgárjogi akármivé cseperedni"

Pont most kommenteltem bele Árpi blogjába, hogy ezt a mondatot a polkorrektek burkolt cigányozásnak fogják venni és heveny nácizásban lészen neki része, de ezek szerint nem csak ők veszik annak. Nahát, miért gondol mindenki PONT arra, énnemisértem ( ::szemérmesen szemforgató smiley::)

Ebben azt hiszem, igazad van, de mégis azt hiszem, hogy a csalán verve vagyon a más f*szával - el nem hiszem, hogy a saját gyerekeddel így tennél. Objektíven persze, hogyne, télleg, tökigaz, tíz pont és a bíró nyolcat számol - szubjektíven meg a nagy bides fenét akarná azt bárki, hogy a gyereke korán és a keményebbik oldal felől nézvést tanulja ki, a hm, "kulturális különbségeket". Legalább a középiskoláig ne, addigra talán csak megtanul rendesen karatézni a gyerek, vagy valami, ugye.

A varietast nem fogod beadni nekem, azért ne nézzük egymást hülyének, lécci, mi még azt is kicsi szívünk minden melegével gyűlöltük, aki egy kicsit más zenét hallgatott, a gyerekember ritkán toleráns. Nem természettye neki, na.

Ami meg a gyermekszegénységet illeti, alapvetően az a kérdés, hogy a Magyar Kapitalista Párt végre fejezze-e be, hogy szocialistának hívja magát, vagy Posh Spice Zsuzsa, Helikopter Jani (jó, ő a szomszéd pártból, de mindegy) és a többiek próbáljanak-e egy kis plebejusságot hazudni magukra. Inkább mégiscsak az előbbi legyen, nem? Mégiscsak jobb lenne kevesebbet hazudni, mint többet, úgy értem. Öszöd reloaded.

___________________________ (törölt) 2007.03.14. 00:05:21

Liberális vagy jobbkonzervatív vagy neokon - két dolgot lehet tenni: tessék ezekhez helyhatározót biggyeszteni, hogy most éppen az amcsi, az európai, vagy a magyar koordinátarendszeren belül értjük-e, mert egyébként elég nagy definíciós káosz lesz a dologból.

Még csak egyértelmű transzformációt se lehet végrehajtani a koordinátarendszerek között, hogy pl. az ott neokon az itt liberális, mert a fő probléma abban áll, hogy Amerikában a gazdasági tengely a hangsúlyos (szabadpiac vs. erős állam), míg Magyarországon az erkölcsi tengely (személyes szabadság vs. hagyományos valláserkölcs). Európában meg a f*sz tudja, minél inkább próbálom megérteni a nyugat-európai politikát, annál kevésbé értem. Úgy látom, a kereszténydemokrata pártok is simán bevállalják ezt az öngyilkos welfare state-dolgot, úgyhogy vélhetőleg az erkölcsi tengely lesz ott is az erősebb, de az se triviális azért, vannak benne furcsa kanyarok. Itt errefelé David Cameron pl. egész egyszerűen nem értem, mi a jófenétől nevezi magát konzervatívnak.

___________________________ (törölt) 2007.03.14. 00:11:48

Gorgiasz,

asszem jó fele mész, szerintem az értelmes konzervativizmus pont erről szól, hogy ne má' hogy maj' valami bürokrata ottan fent megmondja, hogy kinek mi jár. Mi alapon, milyen joga van hozzá. Az az igazán érdekes a dologban, hogy az igazi konzervativizmus és az igazi anarchizmus bizonyos értelemben rokon fogalmak. Konzervativizmus: a társadalom természetes fejlődés során, tehát végső soron spontán módon kialakuló tekintélyek (autoritások) tisztelete, anarchizmus: spontán rend. Vicces, nem? Ez persze csak amolyan gondolatkísérlet. De azért fura érzés belegondolni.

___________________________ (törölt) 2007.03.14. 00:14:45

De egyébként abban is van valami, hogy a politikai fogalmak egyre inkább csak csoportokat jelentenek. Ismerek Amerikában egypár klasszikus liberálist például, akik (neo)konként definálják magukat, mert úgy vannak vele, hogy sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a szabadságra a mindent felülről szabályozni akaró balosok, mint azok a jobbosok, akinek az abortuszellenessége meg ilyesmije lehet ugyan számára idegesítő, de még mindig jobban ki lehet velük jönni.

:-S 2007.03.14. 01:38:42

"A jobb-konzervatív irány vége nagyjából a nácizmus vagy valami hasonló."

A nácikat nem mondanám olyan jobboldalinak; gazdasági értelemben legalábbis biztosan nem; ld. még: "nemzeti szocializmus".

De ideológiailag is leginkább csak nemzetiek voltak, ami a konzervativizmusnak azért messze nem a legfontosabb eleme. (Na jó, a politográfon azért viszonylag le kerül mindkettő - de az inkább csak olyasmit mutat, hogy fölébe helyezel-e valamiféle közösségi rend-elképzelést az egyén szabadságának - arról, hogy az a rend miben kell álljon, már nagyon keveset mond...)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.14. 07:31:13

Kisvárosunk ovijába nem adják helyi fehérek a gyereket, mert a sok büdös, koszos cigány, ugye a végén baja lesz a gyereknek köztük.

Aztán rohannak Demcsák blogjára, vagy akár ide, és hörögnek, hogy a Demcsák túl igényes, kényes rózsadombi liba.

Elképzelem, amint bármlyikük hirtelen multimilliomos lesz: mit csinál, melyik létesítménybe járatja onnantól a gyereket.

Persze ilyen kérdések megválaszolásához őszintének kellene lenniük magukhoz ..

:-S 2007.03.14. 08:53:59

Nem is ez a fő gond, hanem hogy az "ilyen kérdésekből" épp a baloldal szeret tabut csinálni mifelénk - aztán persze feszegetni már másnak sem szabad...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.17. 13:05:40

„az "ilyen kérdésekből" épp a baloldal szeret tabut csinálni mifelénk”

Na, az legyen a „baloldal” baja, én szarom le ...

Mr. Kieran Hayes 2007.03.26. 18:01:05

Na akkor nesztek: ez még a reggeli színes bulvár lap:

www.szinesbulvarlap.hu/news.php?op&hid=946

medve 2007.03.26. 18:30:32

Kár, hogy lemondott. Most, hogy a The Times is a bugyijával foglalkozott. Véget ért egy elkényesztett butácska liba politikai karrierje. Azért nem bánom, hogy nem ő fogja magyarázni, miért kell szopnom, ha megkapom a fizetésemet. Gál J-re könnyebben rá fogom tudni zárni a TV-t
süti beállítások módosítása