Fütyüléstől gyilkosságig
2007. május 09. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Fütyüléstől gyilkosságig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esti Duna-parti performansznak nagyobb volt a füstje, mint az ott osztogatott fáklyák lángja. Az UFi helyszínen tartózkodó elemzője a következőkről számol be blogunknak:

Számolni nem tudok, tömeget becsülni még annyira sem. Több száznál többen voltak, de ötezernél többen nem lehettek a Lánchíd és a Margit híd közötti pesti alsó rakparton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szívesen írnék sztereotípiáktól mentes beszámolót a résztvevőkről, de nem tudok. A néhány ezres tömeg (vagyis kisebb-nagyobb csoportosulások láncolata) túlnyomó részben szerényebb öltözetű, ötven (inkább hatvan) fölötti időskorúakból állt. Az egy nagyobb szabású nyugdíjas találkozó hangulatát idéző tömeg mérhető hányada fényképezőgépekkel érkezett az eseményre, nyilván azért, hogy hús-vér szoci szavazókat láthasson és fotózhasson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tömegből itt-ott kirítt néhány közepesen ismert köcsög a szoci politikusok másodosztályából. Néhol zselézett hajú, rózsaszín inges, öltönyös, mobilozó férfiakat lehetett látni a huszas-harmincas korosztályból, ők valószínűleg helyettes államtitkárok kabinetvezető-helyetteseinek titkárai lehettek, vagy valami ilyesmi. A szoci ötödosztály, na.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felső rakparton néhány tucat radikális tüntető gyülekezett a szokásos öltözetben, a megszokott kiegészítőkkel felszerelkezve. A csoport békésen, csendben álldogállt, egészen addig, amíg egy szokásosan árpádsávos zászlót tartó tüntetőt a szokásos módon le nem fogott a rendőrség. A figurát elvitték, a tüntetők szokásos módon ávéházni kezdtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az események akkor élénkültek fel, amikor a Parlament felől biztonságiak gyűrűjében megjelent Gyurcsány és b. neje. Az alső rakparton sétálva fogadták az idősebb elvtársak köszöntéseit, virágait, ahogy a színpad felé tartottak. A fent gyülekező radiknak több se kellett, megindult az elkúrtad! a gyurcsánytakarodj! a táncoljferi! Elkezdődött a tojásdobálás, amelyek meglepően pontosan hatoltak be a biztonságiak által rutinszerűen felnyitott fekete esernyők közé. Gyurcsány védelmére végül odarendelték a mentőautót, amely testével védte miniszterelnökünket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A színpad körül nagyobb tömeg alakult ki, ahol szabadon keveredtek a szocik és a radikálisok. Jellemzően biztonságos távolságból elkövetett szóbeli sértegetések folytak. Néhol egymás arcába üvöltöztek a másként gondolkodók, de egy-egy kiadós csulázás is célba talált. Gyurcsány beszéde alatt folyamatosan ment az elkúrtad! és a többi jelszó. Dulakodásra nem került sor.

Gyurcsány néhány perces beszédében, miközben azért az ország részének nevezte a kiabálókat is, elhangzott: a fütyülés az első... és a gyilkosság a vége.

Gyurcsány felkiáltó mondatát átvéve a szocik nem félünk! nem félünk! rigmust kezdtek el kántálni, amely szürreális harmóniában állt össze a radik elkúrtad! jelszavával. A beszéd után a legtöbben hazaindultak. A szépkorú tömeg sietve dobta bele a még égő fáklyákat a kukákba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esemény jelentőségét jól mutatja, hogy a piacozók meg sem jelentek a rendezvényen. A Lánchíd felé sétálva azért megláttam egy roma perecárust. Az UFinak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő forrásunk elmondta, hogy nem ment itt az üzlet, nem fogyott a perec, de amúgy is csak később érkezett. Végül azt kérdezte: ugye nem lesz benne a holnapi újságban? Megnyugtattam: nem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7573410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Typical STD Test 2018.03.15. 02:31:12

Super Hiper - neomibeva on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Claude- 2007.05.09. 20:54:29

példás. De arról is lehet sejtésünk, hogy mekkora radikális csoportokról, a szélsőségekig elmenő, az ünnep rendjét, csendjét és harmóniáját megzavaró fasiszta csőcselékről szólnak majd a holnapi híradások.
Jó estét, Budapest.

dejavubazz 2007.05.09. 21:08:49

Mokas dolog, amikor emberek tomegbe verodve kiabaljak, hogy: "nem felunk".

Mint ahogy szorakoztato volt az is, amikor Frank az oszodi szuk kor szamara tartott tenyfeltaro melyvallomasanak nyilvanossagra kerulese utan azt kialtotta megannyi mediafeluleten: "bator vagyok, mert kimondtam, amit".

Es hat azon is lehetett kacaraszni, hogy a traktortilto-rendezvenyjogszabalymodosito-kordonparti -Gergenyikitunteto Demszky szavalt marc 15-en a szabadsagrol.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.09. 21:48:20

"Néhol zselézett hajú, rózsaszín inges, öltönyös, mobilozó férfiakat lehetett látni a huszas-harmincas korosztályból, ők valószínűleg helyettes államtitkárok kabinetvezető-helyetteseinek titkárai lehettek, vagy valami ilyesmi." ergé, te is láttad Varga Lászlót?:D

holnapra írok valamit én is a fasiszta csőcselékről.:)

Szmöre 2007.05.09. 22:06:05

Nevezett Varga Lászlót én Fradimeccsen láttam. Ahelyett, hogy a Diósgyőrnek szurkolna, másodosztályú meccsekre jár. Ember az ilyen?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.09. 22:58:32

Most megy a hírTV-n a Gyurcsány-beszéd, kommentár nélkül. Nem találok jobb szót: ijesztő.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.09. 23:16:45

Én is kint voltam, számomra két meglepő momentum volt:

1., Ahogy a rendőrök sorfalat állva védték az egyébként csak söfőrös Audikat (Gyurcsányt gondolom valami Ladával vitték el a másik irányba)

2., Kisebb dulakodások a Zero Tolerancia fal előtt (ami egyébként egy jó kis téma lenne egy ilyen normálisan jobbos blogon, mint az UFI. Holnap megírom én is.). Az MSZP-s kiélt arcú és fenekű szőke romanő Cappy-s üveget vág a Gonda-frizurát viselő ellenvéleményt megfogalmazó tüntetőhöz. :)

A nap beszólása:
Kommer papa a bringás jobbikosnak:
- Menne inkább dolgozni!
Bringás jobbikos a kommer papának:
- Minden nap dolgozom, abból fizetik a pártfunkcionárius nyugdíját, papa! :D

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.09. 23:18:05

Amúgy remek képeket sikerült készíteni a készenlétben álló Demszky-védő ernyős öltönyösökről.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.05.10. 07:57:10

Nem a mentővel vitték el Gyurcsányt?
És ha igen, hová? Lipótmezőt bezárták.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.10. 09:38:02

Vagy beleugrott a beszéd végén a Dunába, performansz jelleggel és elúszott a Lánchídig, árral szemben. Tudósítónk szerint jól haladt :D

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.05.10. 12:07:03

te gellért, félreérthetők a címkék: mszp, gyurcsány, dunapart. az ember még rosszra gondol) :D

dowNLoad 2007.05.10. 12:35:24

Nagyon hiányzik egy magyarországi Jimmy Walter (az a milliárdos, aki először ment szembe a hivatalos 911-el, és pénzt is áldozva, az igazság kiderítésére vállakozik), mert nélküle nem valószínű, hogy valaha is kiderül, mi az igazság ezekkel: Öszöd, Kulcsár, autópályaépítésnél eltűnt milliárdok, stb... Itt nincsenek terroristák (de lehet, hogy lesznek), kell helyette valami más, ami ugyanúgy ráhúzható bárkire?
Szakértők helyett miért tácos-komikus(-ok) vezetik(?) az országot?

bugris 2007.05.10. 12:37:29

Cziffra, néha elég vicces ezeket egybeolvasni. Csak két gyöngyszem a hét terméséből:
Észtország piac, Oroszország gáz.
Vasárnapi hírek: Thürmer isten.

Mismichael 2007.05.10. 15:50:26

Az, a néhány rohadt kopasz fasiszta örüljőn, hogy nem azokban az időkben éltek, amikor a "hazát védeni???" a Don kanyarig kellett elmennie, ott orosz falvakat felgyujtani, és muzsikokat gyilkolni, majd onnan, sokan lefagyott féllábbal, gyalog hazavánszorogni!

teddyde 2007.05.10. 20:38:57

TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.09. 22:58:32

Te Ákos! Magyarázd már meg nekem, hogy mi volt az ijesztő a Gyurcsány beszédben?
Láttad az indexen a mélymagyar habzószájú barátaitokat? Az inkább ijesztő, méginkább szánalmas...

bugris 2007.05.10. 22:59:36

Az Index pedig hazug és manipulatív képpel tudósított az eseményről!
A nagy leleplezés itt:

bugris.blog.hu/2007/05/10/hamisit_az_index

joerzes 2007.05.10. 23:32:24

Szerintem erre a felvonulásra jóérzésű, valódi antifasiszta nem ment volna el. Egyszerűen azért, mert ez egy láthatóan kampányrendezvény volt, mellyel egy valódi meghurcoltat csupán eszközként akartak használni. Nem kevésbé a miniszterelnök főszereplése is távolmaradásra kellett volna hogy ösztönözzön.
Ebből következtetve aki ott megjelent, az vagy mszp-tag, vagy tag-közeli, vagy egy elvakult antifasiszta, vagy egyszerűen csak egy mátírkodó önsajnálkozó hazudozó. Esetleg még idóta. Mindezt mondom azután, hogy a index szívbemarkoló sorstalanság-videomontázsát végigsírtam a rühes nyilasok és a értetlenkedő értelmiségi zsidó bácsiról. Mert ha pl. ő komolyan gondolja, akkor nem lenne ott. Ennyi.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.05.11. 01:19:56

Azért nagyjából 62 évvel a Harmadik birodalom bukása
után a már csak elvétve létező nácik ellen harcolni, még mindig bátor s csodálatos tett. Akárcsak az Apró villa melegéből, Nagy Imrét dícsérni.

abuhasz 2007.05.11. 11:46:15

Ha antifasisztanak lenni annyi, mint csapolni Gyurcsany rendezvenyen, es alairni mindenfele megkerdojelezes bunteteset es szomorkodni zsido sorsunkon Buranyival es Lendvaival, illetve ha naci fasisztanak lenni annyit tesz, hogy ezzel nem egyeterteni, es a Gyurcsany-Orban banda mielobbi bukasat elvarni; akkor en lennek inkabb naci fasiszta, es eljen a 3.bir, meg ziighelyl csakazertis!
Szerintem ezen kellene a Feldmajereknek elgondolkozni, hogy egy egyebkent indifferens emberben is a nemletezo antifasiszmusuk mszp-partisaggal osszekotodik, es abbol aztan akkora orszagos-szintu ultranacizmus keletkezik, ami nekik nemzetkozi felhaborodasokban lesz nagyon jovedelmezo! Ugyhogy megertem en, ne is gondolkozzanak!

nénike · http://mandiner.hu 2007.05.11. 11:54:15

"...mélymagyar habzószájú barátaitokat? "

Éreztem én, hogy előbb utóbb lebukik az egész UFI stáb. Csíkos zászlót eldobni, meneküljünk a szerkesztőségből!

teddyde 2007.05.11. 15:30:31

Te Bugris! A Photosopot még nem kezeled tökéletesen. Ahogy Lenin üzente: Tanulni, tanulni, tanulni!

bugris 2007.05.11. 16:24:12

Vagy talán nem volt kedvem egész este pepecselni. Bár ha előre látom, hogy komolyan fogják venni, több energiát fektetek bele.

teddyde 2007.05.12. 06:23:48

Ejnye, hát már a mélymagyarok is történelemhamisítanak? Mi marad akkor a magamfajta mocskoskomcsinak?

magamfajta 2007.05.12. 17:49:35

komo-teddy!
Adjál hálát a népköztársaság atyjának, hogy megszabadított a mélymagyar-terrorizmustól!
Erre kuncoghatsz magadban. Nem elég?! Akkor harcolj a feltörekvő nácizmus ellen is! Idióta.

teddyde 2007.05.13. 01:42:01

magadfajta! Harcolok is, a magam módszereivel...
süti beállítások módosítása