Még annál is lejjebb...
2007. május 18. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Még annál is lejjebb...

A vezető politikai napilap mai cikke:

"A szóbeszéd szerint Cs. kapcsolatban állt egyes szélsőséges csoportosulásokkal, sőt egyes források szerint a férfi május 4-én azért akarta kirabolni a Széna téri OTP-t, hogy a szélsőjobb egyik ismert alakjának szerezzen pénzt egy rendzavaró akció finanszírozására."

Szóbeszéd, bazmeg, szóbeszéd?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1781100

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: clique para fonte de 2017.11.09. 12:31:38

XML: a szabványalkotás szabadsága - Web Koncept

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pb · http://vanidonk.blogspot.com 2007.05.18. 18:15:14

masnak is feltunt
comment.blog.hu/2007/05/18/p79285
hogy ki a mas, azt ajanlom a hirtv-mn paros figyelmebe

bugris 2007.05.18. 18:28:19

Horváth Ágnes anyja pedig Tocsik Márta.
Megbízható, neve elhallgatását kérő szomszédom szerint.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.05.18. 19:35:53

Az is érdekes, hogy a baloldali napilapoknak, mindig van egy "neve elhallgatását kérő, fideszes személy" amely, mindig elkotyogja betűről betüre, hogy éppen mi volt a belső - elvileg - zárt értekezleten.

etms 2007.05.18. 20:03:25

Oké, de ne bazmegelj, ne kövesd W.-t! (Viszont rég láttalak ott beszólni, pedig rászorulna.)

Üdv Regensburgból!
Kalappal a vizsgákhoz - remlem már nincs sok!

abuhasz 2007.05.18. 20:06:07

most már kezd világossá válni, hogy miért is derülnek ki így egyhuzamban egyszerre ezek a dolgok.
Szóval a belügy is azzal védi magát, hogy ezeket az "elszigetelt eseteket" mind titokban szélsőjobboldali rendőrök követték el... szép, így kerek a világ. Húzzunk bele!

ergé 2007.05.18. 23:09:35

etms, idd csak a jó sört Regensburgban, a hülyeségek üldözését meg hagyd csak ránk :-) a káromkodás az az írással együtt szakadt ki e sorok írójából :-D tótával elvitatkozunk itt, ha épp benéz.

politicus 2007.05.19. 10:01:45

Semmin sem csodálkozom. A Népszabadság, amellett, hogy a leginformatívabb újság, a leginkább manipulatív is. A manipulációt eddig sikerült jól csinálni, most nem.

Az ilyen cikkeken szoktam felbaszni az agyam...

bugris 2007.05.19. 10:19:34

Nyilván, a Népszabadság tud igazán manipulatív lenni, nem a Magyar Nemzet, vagy a Hírtv. Uttóbbiak nem is leplezik politikai elfogultságokat, ezért max. primitíven hazugok, vagy bugyután tendenciózusak képesek lenni. Manipulálni igazán az tud, aki a közönségnek alapvetően el tudja adni a függetlenség látszatát.
Érdekes, egy idei felmérés szerint a Hírtv-t a válaszadók 48%-a nevezte elfogultnak, míg az ATV-t 26, az MTV-t 23, a Klubrádiót csak 2%.
www.ortt.hu/elemzesek/21/1175188490mediafogyasztas_jellemzoi_20070329.pdf
Pedig a Népszabi, vagy a köztévé módszerei szemernyire sem etikusabbak, csupán jóval kifinomultabbak.

k|M 2007.05.19. 10:21:36

Pedig a hümmögős Bolgárúr igazán nem elfogult. Csak megvan a maga véleménye.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.19. 12:59:37

Ezentúl kérem minden bűnöző politikai hovatartozását megnevezni, élen Tasnádi Péterrel. Sokat és hangosan beszéljünk róla. Vagy senkijéről ne mondjunk semmit.

Bill Dauterive 2007.05.19. 14:35:52

Ez propaganda. Az viszont hogy mi manipulacio, meg vita targya. Peldaul szegeny hulye MN es HTV szerint az index is manipulal az SS-es sajtosdzsekivel.

Ha a Nepszabadsagot nem tarthatnatok olyan aljasnak, mint a sajat oldalatok szennyet, nem tudnatok magatoknak megideologizalni azt a fertot, amit a jobboldalon sajtonak csufolnak, igy ott is manipulaciot lattok, ahol hasonlo sincs.

Ott tartunk, hogy multkor egy jobbos haverom fel oran keresztul probalta egy epp elottunk hevero HVG kb minden sorarol levezetni (az elsoproen szadeszes tarsasagnak, leven belvarosi fiatalok vagyunk), hogy az miert is manipulal az MSZP (vagy az SZDSZ) iranyaba, es barmilyen rohejes is volt, nem adta fel, mert annyira igaznak akarta latni, amit fejtegetett.

Attol ez a konkret idezet meg mindig nyilvan propaganda, amit nem ment semmi, de oromteli, hogy a masik oldalon meg mindig ez a kivetel, es nem a szabaly.

Az igazsag az, hogy ugyanez a kitartott sajtoban fel sem tunik mar senkinek, mi sem termeszetesebb.

Gabe 2007.05.19. 15:00:08

"lévén belvárosi fiatalok vagyunk"
Na erre, ha okosabb lennék, felvarrnék egy postot.
De nem vagyok. Köcsög jobber vagyok, nem belvár gyerek, nemcsak újságot látok, és nem is fideszes a polgármesterem.

Bill Dauterive 2007.05.19. 15:31:44

Ugyanmar, hany belvarosi iskolaba jaro budapesti fiatal fideszest ismersz? Ne tagadjuk mar a nyilvanvalot.

Kozhely, hogy a politikai partok elsosorban erdekszferakat kepviselnek es az is, hogy az elveiket is az erdekszferaikhoz valogatjak.

Azt hittem, ennyi machiavellizmus mar jar ilyen onjeloltsegi szinten.

Ezzel pedig semmit sem mondtam az elveinkhez valo husegunkrol. Nekem peldaul meg egyszer sem sikerult partvezerkarral pont egy idoben vilaglatast valtanom, hasonloan a barataimhoz.

Peldaul mar en is kezdem elhinni, hogy a Fidesz vezerkar meggyozte magat rola, hogy ok tenyleg vallasos melymagyarok, barmennyire is kizarolag az erdek szulte az akkori fordulatukat.

:-S 2007.05.19. 15:47:13

Egy frászt akar a HVG minden sorával manipulálni.

A gáz inkább épp az benne, hogy vszeg tényleg elhiszik magukról, hogy ők maguk a független SZAKMA. Aztán egymásra néznek, megállapítják, hogy de hiszen mi mind balosok vagyunk, és leszűrik a tanulságot, hogy a jobbosok mind hülyék/politikai érdekből hazudnak - nem is nagyon érdemes ide engedni belőlük egyet sem.

(Persze a jobbosok közt tényleg megesik bőven, hogy hülyék/politikai okokból hazudnak, de ez akkor sem változtat a tényen, hogy az utóbbi idők legtehetségtelenebb kormányát a baloldal szabadította az országra 2002-ben, míg a Fidesz azért csak összeszedte valahogy a szükséges szakembereket egy aránylag normálisan működő kormányzáshoz. Csak épp sokszor nem annyira a nagy öregek, mint inkább a tehetséges fiatalok közül válogatott...)

Valójában leginkább róluk szólt az Index "publius hungaricus" cikke.

Bill Dauterive 2007.05.19. 16:03:10

Konnyu ugy lenyomni a koltsegvetesi szamokat, hogy 40+%-os ollot nyitok a maganszfera es a kozszfera atlagberei kozott.

Meglatasom szerint a Fidesz semmit sem csinalt a mar korabban elinditott (valoban, ezt nem csaptak agyon, ez az o konfrontativ vezetesi stilusuk alapjan mar hatalmas eredmeny volt) haziorvosi rendszeren tul. Nem is nagyon hallani rola sehol, ergo eleg jol mukodik.

Na nem mintha Megyo csinalt volna barmit is a kozberrendezesen tul, dehat nezd csak meg hogy most (4 ev alatt orszagos atlagban 40+%-os realbernovekedes utan), mit kap a lakossagtol a kormanyzat a joval 10% alatti realbercsokkenes miatt. Tobbek kozt toletek is, pedig nektek aztan igazan lehetne tobb eszetek.

Persze, hogy realbercsokkenes van kiigazitas alatt, persze hogy szukseges a realbercsokkenes, ha 10%-os GDP aranyos koltsegvetesi hiany van, persze hogy nem lehetett mast csinalni, ha az ellenzek meg a gyogyszerartamogatast es a gazartamogatast is beigeri.

Persze, hogy ti azert vagytok felhaborodva, mert most nem Orban hazugsagait lehet szamonkerni (amit ti is pontosan tudtok, hogy igy lenne), hanem Gyurcsanyet.

En meg megvonom a vallam, akkor mar inkabb Gyurcsany, aki legalabb tenyleg egy neoliberalis fiskalfioka (meg ha bosszant is a KISZes multja). Azok pedig ugyan nem nepszeruek, de legalabb hatekonyak, lasd Bokros, akinek a Fidesz is koszonhette a relativ stabilitasat es akibol nem sokkal kesobb termeszetes modon mumus lett a ugyanonaluk, affele veres kard.

Ugy csinaltok, mintha az MSZP egy homogen part lenne es Gyurcsany Megyo szellemi orokose lenne.

ergé 2007.05.19. 16:18:17

Bill, szerinted hol hatékony Gyurcsány?

:-S 2007.05.19. 16:39:35


Gyurcsány nem Megyó, de azért tanácsadóként ott állt mögötte... Fene tudja, miket mondott akkor.

Valóban, a Fidesz-kormány az adott kartácstűzben, szűk többséggel nem nagyon mert nekiállni az ellátórendszerek átalakításának, ami előbb-utóbb lehetővé tette volna a béremelést is (bár kísérletek folytak, ld. pl. ezt:

www.eum.hu/index.php?akt_menu=4567).

De azért nem mondanám, hogy csak ültek és vigyáztak, hogy ne legyen nagy gáz és ne vágjanak tönkre smmit, ami addig működött (bár az utódjuk működése fényében még ez is teljesítmény). De pl. visszarángattak 200,000 embert a munkaerő-piacra. Ez a folyamat azóta leállt. Elindítottak egy átgondolt programot a népességfogyás megállítására. Megszűntették a TB-önkormányzatokat. Csináltak egy jól működő jegybankot, meg egy nullszaldós, működőképes diákhitel-rendszert (a választások előtt nem működőképes paraméterezéssel). Akár a családi pótlék megvonásával is behajtották a gyerekek taníttatását. Különösebb felháborodás nélkül végrehajtottak egy két év alatt egy a GDP 5%-át kitevő kiigazítást. Ilyesmik.

Valóban, azon, hogy most elvesznek az emberektől, nincs mit bírálni. Azt elmagyarázni viszont, hogy ennek az oka a kormány korábbi pancser politikája, kb. a minimum.

Önmagában a reformokat bírálni szintén marhaság volna, de az elkapkodott/pénzhiány szülte/eltérő felfogásból származó megoldásokat már engedtessék meg nem elfogadni.

És egyáltalán, miért is kellene az ellenzéknek jó képet vágni ahhoz, hogy a megsemmisítésére szétszórt közpénzek ezermilliárdjainak visszaszedésére a kormány az ő kommunikációs segítségüket kéri???

:-S 2007.05.19. 16:45:58

Gyurcsány pedig nem hatékony, hiszen az elkúrós beszédével igencsak sikerült beszűkítenie a mozgásterét.

Emellett pedig (Bokroshoz hasonlóan) képtelen olyan kommunikációs bravúrokra, mint pl. a reformalap - ami, ha jól értem, lényegében a reformok pozitív hatásainak megjelenésével egy időben egyfajta garanciát jelentett volna a most megjelenő pluszterhek leépítésére, képtelen arra, hogy a politika realitásait és a demokratikus elvárásokat összecsiszolja a gazdasági szükségszerűséggel.

doomhammer 2007.05.19. 23:15:28

Bill Dauterive 2007.05.19. 16:03:10:
"En meg megvonom a vallam, akkor mar inkabb Gyurcsany, aki legalabb tenyleg egy neoliberalis fiskalfioka (meg ha bosszant is a KISZes multja). Azok pedig ugyan nem nepszeruek, de legalabb hatekonyak, lasd Bokros, akinek a Fidesz is koszonhette a relativ stabilitasat es akibol nem sokkal kesobb termeszetes modon mumus lett a ugyanonaluk, affele veres kard."

Ez itt most a jól informált belvárosi fiatal véleménye volt?

Természetesen kőkemény adatokkal alátámasztva?

Tudod, mennyi volt a Horn-kormány időszakában
a költségvetési hiány?
1994: 8.4%
1995: 6.4%
1996: 3.0%
1997: 6.8%
1998: 8%
Forrás:
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/1879E7DD8BCEC51.ppt#8

Igen, 8%-kal adták át.
Ez itt ugye a stabilitás, amit Bokrosnak
meg kell köszönni.

Szerintem inkább az agymosás minősített esete.
Annyiszor nyomták, hogy a stabilitás Bokrosnak
köszönhető, hogy az újságolvasó, politikailag
tájékozott belvárosi fiatal el is hitte.

Anélkül, hogy valaha is utánanézett volna, mit mond.

Azt tudod, hogy a tömegtájékoztatás szinte egyedül Budapesten képes átvinni az üzeneteit? Már említettem itt és erre valaki azt mondta, hogy ne bunkózzam a vidékieket. Nem, ez nem bunkózás, ez azt jelenti, hogy csak Budapesten kajálják be az aktuális médiaszemetet teli pofával. Erre nem lehet büszkének lenni.

doomhammer 2007.05.19. 23:20:31

Ja, és most látom csak a neoliberális fiskálfiókát.

Az adók szintje nem tűnt fel? A neoliberalizmusnál ugyanis az adócsökkentés és a kiegyensúlyozott költségvetés a gazdaságpolitika alapja.

Nem, kedveském, Gyurcsány saját magát harmadikutas szociáldemokratának hívja, a la Giddens.

:-S 2007.05.19. 23:42:35

Ne bántsd Te azt a 8%-ot!

Párszor már próbáltam elmagyarázni: a hiány nominális mutató. Vagyis magasabb infláció mellett ugyanaz a 8% egész mást jelent adósságnövekmény szempontjából.

Szemléletesen: magasabb infláció mellett ugyanaz a reálkamat is magasabb nominálisan, és míg a hiányt ez a magas kamat is növeli, valójában az adósság reálértéke sokkal kevesebbel nő.

Amúgy ha megnézed a következő év számait:

1999: 5,5
2000: 3,0
2001: 3,5

...akkor abból úgy tűnhet, a Fidesz-kormány tök csöndben végrehajtott volna egy második Bokros-csomagot.

Ami azért nyilván túlzás, mert egyrészt bár ha az infláció-csökkentés váratlan, a kamatok még egy kicsit bent maradnak a régi szinten, azért a '98-as 8% 2000-es infláció mellett adóssággenerálás szempontjából kb. 5-6-nak felelne meg (infláció-különbség(4%) * adósság/GDP arány), másrészt volt ott közben némi gazdasági élénkülés is.

Az államadósság alakulása - bár a privatizációs bevételek is sokat módosítanak rajta - relevánsabb mutató:

1993: 90,7
1994: 89,4
1995: 87,1
1996: 73,6 (!)
1997: 63,9
1998: 61,7
1999: 60,5
2000: 54,3
2001: 51,7
2002: 55,0
2003: 56,7
2004: 57,1
2005: 58,3
2006: 62,0

(és ezek a végén sztem már a meghackelt adatok!!!)

toma 2007.05.21. 10:09:39

Benedek!

Végre is hajtott. Úgy hívták "lopakodó Járai-csomag" 1999-ben volt.

:-S 2007.05.21. 10:37:12

toma

Végre, tudom - csak épp jóval kisebbet, mint Bokros.

:-S 2007.05.21. 10:56:30

Jesszusom... Szóval "Igen, tudom" - nem értem, ez hogy került bele...
süti beállítások módosítása