Munkásőrök unokái
2007. augusztus 06. írta: szamárfül/pável

Munkásőrök unokái

 Fekete uniformis, nyalka leventék, árpádsáv. A segédrendezőre bízott kosztümös jelenet készen áll. És mióta láttam Pörzsesanyika Sándor műsorában, alig csodálkoztam, hogy Für Lajos lesz a csapó a pretoriánusok avatása c. jelenetnél.

Vona Gáborék kiemelt közhasznú szervezetnek képzelik el - már látom, hogy a ballib kormánytól kap fogni egy vaj… támogatást. Ezzel megmutatják, náluk van a demokrácia őrlángja (a bölcsek köve mellett a polcon), egyben életben tartják az újabb mumust. És még Weimart is el(ő)kapják egy-egy táncra a publijaikban (ami külön vicces/tragikus).

A fekete szín ugyan "csak" a gyakorlóruháé, a fiúk civilben hadísírokat gondoznak majd, meg edzésre járnak - ez mind nemes dolog. Mégis… a többlettartalommal együtt már gusztustalansággal vegyes szánalom az egész. És sokakban igenis félelmet keltő lesz, még azokban is az lehet, akiket nem az atv, klubrádió, 168 óra kondicionál erre („SA”). Hiába határolódik el tőlük minden frakció, csak az SZDSZ legújabb (2007/972497567926494. ikt. sz.) elhatárolódásos levele száll az éterben, miszerint Óbudán az nácik már készülnek a pogromra. (A szadesznak naponta mehetne ilyen határológgyá már el! - levél.)

 Ahogy én látom: befoghatnák a Gárdát a Bochkor fúrófejet tolni, de rájuk a felszínen 'lesz szükség'. (Vigyázat, összeesküvés-elmélet következik!) Még meg sem alakultak, máris elnyomják az újabb és újabb Demszky- ill. kormányzati negyedes híreket. Amint becsődöl a főváros, ők majd megtartják első éles lövészetüket. Amint duplája lesz ősszel a hús és kenyér ára, ők masírozni kezdenek. Amikor kiderül, hogy nem jön meg az előre elköltött, papíron szétosztott uniós pénz, nos, addigra meglesz az első mártírjuk: egy cimbi majd előzetesbe kerül erőszakoskodás miatt, ők meg tüntetnek a kiszabadításáért. A híradók már gyűjtik róluk a rettentő vágóképeket, mint ahogy a nekrológot írják előre, ha kórházba kerül egy nagyember. A híradósok közt születőben a sok új kicsi (és anti-)Léni Riefenstahl.

Eltöprenghetnénk azon, a „hasznos hülyék” lenini köre hogyan tágul tovább, terjed ki az értelmiséginek kevésbé nevezhető rétegekre is. De a választ a józan ész úgysem hinné el (a médiamocsárban már minden csak hit kérdése).

Ha kivételesen ennyire egyet lehet érteni közéletünk oly sok megmondóemberével, sőt még az MDF-fel is, akkor ott provokáció képezheti a fennforgás tárgyát... De szerencsére Bácsfi Diánát is leléptették, amint nevetségessé vált. Ha pedig egyszerűen bábok, akkor a „hasznos” csak kibővül az „önjelölt” melléknévvel. Ám akkor nem lesznek soha visszaléptetve, akkor önjáróak… Melyik a súlyosabb eset?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr33133558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2007.08.08. 15:39:48

KilógAjvé, télleg a komonisták ötödik hadoszlopa a gárda, lehetnek akár a munkásőrök unokái is, elég megnézni a jelentkezési lapjukat, minden egyes címke megett ott van a jel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzgy 2007.08.07. 08:48:11

Én azért a szarvasmarha/sertés nemesítésnek is híve vagyok, ne álljunk meg a tulipánnál :)

Egyébként egyetértek, Hayes, a "szenvedéseikkel a mi bűneinkért" kitételt leszámítva.

tistedur 2007.08.07. 08:58:25

Gabe!
te most miről beszélsz?!a társadalmi nyomás akkor lenne valós probléma,ha úgy érezted volna,hogy meg kell tenned..dacára annak,amit te gondolsz vagy akarsz..de volt választási lehetőséged-és ez nem kis minőségi különbség a törvényi szabályozással szemben..

kzgy!
azért a nemesítés vége általában a túltenyésztés..ezt se feledd el..:)

Szt. Ahanov 2007.08.07. 09:01:08

Látom a Nemzeti Gárda megtette hatását. Ahelyett, hogy a mocskos kormányt szidnánk, m e d d ő vitát folytatunk olyan aktuális támákról, mint az eugenika. MUHAHA!

Pallos Levente 2007.08.07. 09:11:02

tistedur!

"a társadalmi nyomás akkor lenne valós probléma,ha úgy érezted volna,hogy meg kell tenned..dacára annak,amit te gondolsz vagy akarsz..de volt választási lehetőséged-és ez nem kis minőségi különbség a törvényi szabályozással szemben.."

Bocs, hogy beledumálok, de ez egy szép csúsztatás volt. A társadalmi nyomással indítod, és ennek nem létét a választási lehetőséggel indoklod. A társadalmi nyomás épp azt jelenti, hogy van jogod választani, de a környezeted elvárja, hogy mit tegyél.

Egyébként meg nem tudhatjuk, hogy volt-e társadalmi nyomás Gaben. Hogy nem tette azt, nem azt jelenti, hogy nem is volt nyomás.

Szmöre 2007.08.07. 09:37:14

Download, félelmetes amiket te itt összeírsz. Azt hittem ilyenekről már csak olvasni lehet.

Szt. Ahanov 2007.08.07. 10:16:05

Bocsánat, nem a viruló eugenikai vitához csatlakoznék, hanem a poszthoz szólnék hozzá.
1. Szamárfül azt hiszem kinyitná a pofonzsákot néhány gárdistánál a "munkásőrök unokái" címmel. :) Különös tekintettel arra, hogy mint azt korábban láttuk, a széleken levőknek semmi érzékük a másodlagos jelentésekhez...
2. De nem ez a lényeg, hanem: Bár nem ismerem a Jobbik genealógiáját, de szerintem ez nem Bácsfi-féle trójai faló. Persze cáfoljon meg, aki tud, én örülnék neki, ha kiderülne, hogy vona Gábor effektíve munkásőr-unoka és balról érkező megbízása van a figyelemelterelő akcióra. De szerintem ezek a srácok komolyan gondolják. És én megértem őket. Ahogy Kovács András mondja a belinkelt cikkben, az ilyen szervezetek általában a belső ellenséggel szemben jönnek létre. Az pedig van. Ne mondjuk, hogy nekünk nem nyílik ki a bicska a zsebünkben attól, hogy 11 hónappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után még mindig ez a nemzetvesztő amorális pszichopata és a garnitúrája van kormányon, miután a demokrácia minden szabályát lassan zárójelbe teszik. Hogy ez ellen egyesek tenni szeretnének valamit, szerintem egyáltalán nem csoda. Én is szívesen tennék valamit. Istenem, a Jobbiknak ezt sikerült kitalálni...
Összegezve: A Magyar Gárda nem a betegség, hanem a tünet. A betegség a Gyurcsány-kormány.

Szt. Ahanov 2007.08.07. 10:21:27

Bocsánat, Vona nagy V-vel... (Nehogy már magamra haragítsam a Magyar Gárda hadvezérét...:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.07. 10:23:39

Hát ezzel a Nemzeti Gárda - amúgy értelmes - ötletét sikerült lenullázni.

Talán annyi előnye van, hogy a forrófejűeket jobban szemmel lehet tartani ebben a szervezetben. Tuti, hogy minden második gárdista jelent valahová. :-/

Bummer 2007.08.07. 10:34:51

Mindegyik hülyeség, a nemzeti gárda is. Ha kell honvédség, akkor legyen honvédség, aztán annak lehetnek szekciói, az egyik fegyveres a másik homokzsákos.
Ha meg közösséget akarnak, akkor tessék cserkészkedni, ott is van egyenruha. (Igaz, a cserkészet is a második vh előtt kezdett elleventésedni.)

tistedur 2007.08.07. 10:37:43

Levente!
a társadalmi elvárás esetében a környezeted elvárja hogy mit tegyél..és mondjuk meg is "büntet",ha nem az elvárásai alapján cselekszel..Gabe esetében gondolom olyan retorziókkal lépett volna fel a "társadalom",amely alapján a törvényi szabályozás és a társadalmi nyomás között valóban csak "kis minőségi különbség" lenne..

kzgy 2007.08.07. 10:38:24

Jól mondja Bummer! Közösségi élményt ennél értelmesebb módon is lehet szerezni.

tistedur 2007.08.07. 10:39:19

Szt. Ahanov!
a nemzeti gárda demokratikus jövőnk záloga szerinted?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.07. 10:48:54

Bummer 2007.08.07. 10:34:51:
"Mindegyik hülyeség, a nemzeti gárda is. Ha kell honvédség, akkor legyen honvédség, aztán annak lehetnek szekciói, az egyik fegyveres a másik homokzsákos."

Egy hierarchikus, szabályzatalapú szervezetben nehéz különbségeket érvényesíteni.

Honvédség kell, csak kicsit drága, pláne egy NATO-országban. Nincs pénz rá, hogy egy tömeghadsereget NATO-szintre képezzünk ki. Ha pedig nincs pénz, akkor marad a sorállomány értelmetlen szenvedése a laktanyában, ami valóban felesleges.

Logikusan tehát nem marad más, mint egy viszonylag kis létszámú hadsereg, amihez nem lehet sorállományt "hozzákeverni".

Csodálatosképpen a fiatal férfiak viszont szeretnek háborúzni, amint azt Mesterünk fegyverfétisizmusán is demonstrálhatjuk. Inkább vezessük ezt le egy profi szervezetben, ahol valami hasznosat is tanulhatnak, mint feketeruhás gárdistákkal.

Befejezésül egy történet. Finneket láttam paintballozni egy nemzetközi csapat ellen. Szabályosan ledarálták az "ellenséget". Szakaszban mozogtak, egymást fedezve a játékfegyvereikkel. Az ilyen képesség jól jöhet másutt is.

Szt. Ahanov 2007.08.07. 10:50:32

tistedur:
Mondtam én ilyet? Nem. Mégcsak azt sem mondtam, hogy egyetértek velük, csupán azt, hogy megértem őket. Mégegyszer: Ha olyan kormányunk van, amelyik saját maga számolja föl a demokráciát és saját népe ellen tör, akkor természetes reakció egy-egy ilyen gárda létrejötte. Erő-ellenerő vagy valami ilyesmi. Ahogy írtam: Van tünet és van betegség: egyik sem jó. De ha náthás vagyok nem az orromat dugaszolom be, hogy ne tüsszögjek, hanem jó sok mézespálinkát iszom fokhagymával meg citrommal, hogy a bacikat kinyiffantsam... :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.07. 10:55:16

Engem zavar ez a feketezubbonyos gárdásdi. És az, hogy itt tartunk: egyesek ruhafetisizmussal akarnak hazát védeni. Inkább menjenek csajozni. Az jobb móka. Sokkal jobb.

tistedur 2007.08.07. 10:59:56

azok vírusok Szt. Ahanov..:)

Szt. Ahanov 2007.08.07. 11:03:58

Nem baj, a baci jobban hangzik. :)

Téglagyári Megálló 2007.08.07. 11:13:18

k|M, lehet, hogy nem tudják, ilyen ruhában nem lehet jól csajozni?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.07. 11:21:33

TM, lehet, hogy az EMÓ-s, a DM-es és az alt.rocker csajokból azért lehet(ne) halászni. (:

Bár ezek egymással elég élesen szembenálló ifj. subbaculthák.

Téglagyári Megálló 2007.08.07. 12:44:59

k|M, vagyis egyenruhában egyenruhás csajszit lehet fogni. :-) Én speciel jobb szeretem a változatos öltözködésű leányokat.

dowNLoad 2007.08.07. 13:10:48

A nemesítés helyett, akkor egy vizsgálat legalább a politikusoknál, főtisztviselőknél,stb(magasabb állami posztok), hogy nehogy egy b@lfasz, kényszeres hazudozó, pszichopta(szociopata) kerüljön hatalomra.(aki mindig hibátlanul van öltözve, simulékonyan beszél, de otthon 15hulla van elásva a kertjében,haha)
www.origo.hu/tudomany/elet/20011008terroristak.html
www.origo.hu/tudomany/elet/20011001apro.html
Én a politikusok fejébe tennék ilyet, nem a katonákéba:
index.hu/tech/hardver/csrak070801/
Bevizsgált vezetőink(elit,haha) lennének, akkor nem kellene gárda sem. (az In-Kal meg létre sem jöhetett volna)

nénike · http://mandiner.hu 2007.08.07. 14:35:48

És tessék. Kellett ez a hír, mint egy falat kenyér.

www.stop.hu/articles/article.php?id=176297

dowNLoad 2007.08.07. 14:50:45

Ez hihetetlen, hogy ebben az évben hallottam először politikustól, hogy a színesfém-kereskedőket ellenőrízni kellene. (haha nehezen hatol be az input a winch.katedrálba) Hogy-hogy a színesf. kereskedőknek nem kell beszámolni hogy honnan vannak a rézszobrok, meg a vasúti sínek? Ha őket ellenőrízné pl. hetente 3X a Gárda, már jól járnánk. (a rendőrség ezzel nem foglalkozik, mint ahogy a lopott autókkal, betörésekkel, rablásokkal sem, mert nem ér rá! biztos radaroznak vagy terrorista elhárítanak, haha)

bugris 2007.08.07. 14:55:36

Nyilván senkinek sem tűnik fel a kilométerekről látszó fekete füst sem, amikor a lopott kábelekről égetik le a műanyagborítást.

Dr. Minorka 2007.08.07. 15:20:05

Roppant tanulságos a címadás! Ennek alapján: "Fekete uniformis, nyalka leventék, árpádsáv."

Téglagyári Megálló 2007.08.07. 15:22:03

Látod, download, vannak a bűnmegelőzésnek demokratikus formái is :-)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.07. 15:44:18

bugris · bugris.blog.hu 2007.08.07. 14:55:36
Nyilván senkinek sem tűnik fel a kilométerekről látszó fekete füst sem, amikor a lopott kábelekről égetik le a műanyagborítást.

Egyszer láttam, amint egy kereskedő - háta mögött hegynyi fővárosi csatornázási műves aknafedéllel -, épp azt mondta a kamerába bele, márpedig ő honnan a faszból tudná, hogy honnan van a markecolt cucc? Tökkomolyan.

Tron 2007.08.07. 16:11:12

Most már az UFI is része a New World Ordernek :-)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.07. 16:18:47

Miért van olyan érzésem, hogy a reakció c. blog és lap előzetes ellehetetlenítése folyik ezen a blogon?

Itt túl sok a zsidózás ahhoz, hogy ezt valaki komolyan gondolja. Meg minek van a blogfejlécben az, hogy ufi, reakcio és ilyenek? Hogy a gugli kidobja?

Ki lehet ez a kellemes jóakaró? És miért csinálja?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.07. 16:20:04

Azon a blogon és ott, nem itt.

bugris 2007.08.07. 16:30:39

k|M, ez elég egyértelmű.
Megjegyzem, azok a bloggerek is, akik kommentelnek oda, szégyellhetik magukat. Meg a figyelmet külön felhívni sem kellene rá.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.07. 16:47:43

bugris · bugris.blog.hu 2007.08.07. 16:30:39:
"Meg a figyelmet külön felhívni sem kellene rá."

Semmit sem lehet eltussolni, ha elég lelkesedéssel nyomják. Szerencsére az a cuccos ott túl amatőr. Ez az UFI-gyalázó cikkük jól fog nektek jönni. Szerintem el fognak tűnni gyorsan.

szfül 2007.08.07. 17:02:13

hmm, elég döbbenetes az az oldal... de hogy letótawéztek! (sértésnek vegyem vagy bóknak..?)
nagyaadag hülyeség kell az én le-bolsi-zsidózásomhoz... de mostantól másképp olvasom pl. Radnótit! :D

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.08.07. 18:24:00


Ezek után szeretném megkérdezni, hogy van e valaki
aki nem vágta a tegnapi bejegyzésem, esetleg megpróbáljam
mégegyszer tömörebben?

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.08.07. 18:59:23

Azért alapból: demokrácia van. Ezek a "gárdisták" még semmit sem csináltak. Mire ez a majré?
A kormányzati technikáról, a balfék országgyűlésről, a korrupt pártokról kellene így nevesítve huhogni.
Igaz, a véleménynyíilvánítás is és a szólás is egyenlőre szabad. Igaz (szabad)demokraták?!

toma 2007.08.08. 09:47:00

Besz@&$ßs! Az Index főoldaláról Bencsik András blogjára lehet ugrani. Oldalt a blogoknál keressétek.

ergé 2007.08.08. 09:51:23

Toma, ez a posztmodern kor :)

bugris 2007.08.08. 10:03:12

Na, erre varrjon gombot SF meg a kurucinfo.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 12:02:06

Itt az idő, hogy a kuruc.info is blogot nyisson a blog.hu-n. Lesz itt meglepetés, ha megteszik!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 13:09:27

Ajvé, gyereke, még liberális pöcsök is vagytok, Bencsik tata megírta.

Bár most így belegondolva ez következik a tetűhintátokból.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.08. 13:20:28

Milyen tetűhintánkból, mavo?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 13:31:55

Mavo stílusát szokni kell, k|M. Egy egész fórum siratja, hogy elment blogolni és ezzel eltűnt egy színfolt.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 13:48:10

mavo "stylusát" én magam nem kívánom +szokni..

Dr. Minorka 2007.08.08. 13:48:16

"Egy egész fórum siratja,"
Inkább csak a fele:)
De szerintem k|M egyszerűen nem érti, hogy mire gondolt. Én sem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 13:52:54

Dr. Minorka 2007.08.08. 13:48:16:
"De szerintem k|M egyszerűen nem érti, hogy mire gondolt. Én sem."

Hát szerintem azt kívánja vele kifejezni, hogy az UFI csapata oldalt váltott azzal, hogy az Ellenség médiabirodalmához csatlakozott.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 13:58:10

és akkor most végre velünk az erő?!

sőt, elmegyek mitokondriumvizsgálatra, hátha jedipalánta vagyok! :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.08. 14:11:09

Nekem is az ötlött be, lehet, hogy mavo szerint mi itten hintapalintázunk, dehát ha éltetnék a magyar gárdát vagymit, amire ugye okunk semmise, persze, akkor meg az újnyilas söpredék tetű bloggerei lennénk; azaz ha van sapka, ha nincs, a tasli ki van osztva, mert nyuszika füles nélkül csak egy szánnivaló kis élőlénygombóc, létének ugye leglényege a méretes pofon.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 14:17:07

k|M , ha Heidegger nyúl lett volna, sem mondhatta volna különbül! :)

(de azért továbbköltöm a 'nyelv a lét házá-t': a blog meg a lét odúja :) )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 14:20:49

Nem bírom megállni, hogy meg ne említsem Tóta W. és Mavo eltéphetetlen blogbarátságát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 14:29:45

Dúm,

„Nem bírom megállni, hogy meg ne említsem Tóta W. és Mavo eltéphetetlen blogbarátságát.”

Nem bírom megállni, hogy ne fejezzem ki örömömet, hogy ismét megtudtam magamról valami újat.

Már önmagában az sem kis öröm, hogy a Mesterrel emlegetnek egy kommentben, de hogy még blogbarátok is vagyunk, erősen dagasztja keblemet.

k|M,

Abszolút nem tehetek arról, hogy egyesek nézőpontjából tekintve a valóságot, mint olyat ti liberális pöcsök, esetleg száraztalpúak vagytok. :-)

Szt. Ahanov 2007.08.08. 14:30:20

Gyerekek, de műveletlenek vagytok, a tetűhinta a pajesz gúnyneve... :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 14:30:47

„mavo "stylusát" én magam nem kívánom +szokni”

Pedig kötelező, már csak a blogbarátomra való tekintettel is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 14:36:41

mavo · mavo.blog.hu 2007.08.08. 14:29:45:
"Nem bírom megállni, hogy ne fejezzem ki örömömet, hogy ismét megtudtam magamról valami újat."

Örömet szerezni nekem életcél. :-)

Dr. Minorka 2007.08.08. 14:39:10

Szerénység Virág et!:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 14:39:21

engem tegnap letótáztak szélsőjobbról, akkor én most mavo cimbije lettem?!

Dr. Minorka 2007.08.08. 14:42:25

Az előbbi erre vonatkozott:
"Pedig kötelező, már csak a blogbarátomra való tekintettel is."

Dr. Minorka 2007.08.08. 14:43:24

"ngem tegnap letótáztak szélsőjobbról, akkor én most mavo cimbije lettem?!"
Az hagyján, viszont a Végzet Kalakácsa már emelkedik...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 14:43:51

mavo · mavo.blog.hu 2007.08.08. 14:30:47:
"Pedig kötelező, már csak a blogbarátomra való tekintettel is. "

Semmi sem kötelező az Interneten. Itt ellenőrzés nélkül áramlanak az adatok. A Mester mai postja kimaradt? Ejnye-bejnye ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 14:55:53

Szamárfül, te nem ütöd meg a mércét.
Most ezt a figurát kóstolgatom.
www.parameter.sk/paramagyar
Egyelőre még méret alatti, de hátha felnő.

Dr. Minorka 2007.08.08. 15:03:48

"Most ezt a figurát kóstolgatom."
A csudába, hogy magának mennyi ráérő ideje van...

bugris 2007.08.08. 15:06:49

Múltkor épp Bencsik blogjában Tótahaveroztak le emgem is. :)
Az ember már bárhol bármilyen jelzőt megkaphat manapság, ha véletlenül be talál szólni valakinek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 15:12:14

Engem miért nem tótahaveroz le senki? Nyomorultul érzem magam emiatt.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 15:12:30

Bugris, talán mi nagyon belengünk?
ez a nudi fideszes elbújhat a miénk mellett! :DDDD

bugris 2007.08.08. 15:13:17

Doomhammer, idővel majd veled is készít valaki egy jó csöpögős (ide persze más jelzőt szánnék, ha elbírná a klaviaturám) interjút, ami így kezdődik majd:
"Csak Doomhammer nyilaitól ments meg uram minket."
:DDD

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 15:17:02

bugris · bugris.blog.hu 2007.08.08. 15:13:17:
"Doomhammer, idővel majd veled is készít valaki egy jó csöpögős ..."

Szemét ... :-)))))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 15:17:37

ne búsulj, én imádom a tirpákjaidat! :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 15:18:46

„Szerénység Virág et!:)”

Hogy legyek szerény, ha első kézből tudom meg, ki a blogbarátom, wazze? :-D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 15:19:27

Tényleg ám, társbloggereket keresünk. Nem a reklám kedvéért, csak úgy eszembe jutott. :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 15:20:08

„Semmi sem kötelező az Interneten.”

Majd az én tudom. Kuss, ide jöttem!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 15:20:50

mavo, ki a többi közös cimbi még? :DD

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 15:21:23

Sajnos nem tarthatom tovább magamban a titkot.

Mavo nikkel személyesen Tóta W. blogol. Sajnálom, Árpi. Csak eddig lehetett a látszatot fenntartani.

bugris 2007.08.08. 15:23:34

Én molarisra és magára Doomhammere is szoktam tippelni, mint Árpád másik énjére :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 15:24:11

és ki ír Tóta nikkel?!

(mert parakovács én voltam a detox előtt...) :P

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.08. 15:27:28

Tirpákbokrécia az egy üdítő hely és szükség is van reá.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.08. 15:27:44

Szamárfül · szamarful.blogter.hu/ 2007.08.08. 15:24:11:
"és ki ír Tóta nikkel?!"

Én. Kell a pénz és Árpi jól fizet.

bugris 2007.08.08. 15:28:14

Én speciel Parakovácsban sosem hittem, szerintem a tévében is egy színész alakítja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 15:41:35

Szamárfül,

mi az, hogy kik még a cimbik? Ilyet kérdezni ...

Hát Azok ...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.08. 15:42:01

miylen uncsi (és nehéz) lehet a tirpákbokréta nyomán megírni a tóta blogot! :)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 15:42:49

„Sajnos nem tarthatom tovább magamban a titkot.”

Áruló ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.08. 15:44:04

„Én molarisra és magára Doomhammere is szoktam tippelni, mint Árpád másik énjére”

Na, csakhogy rájöttetek ...

Pallos Levente 2007.08.16. 19:03:22

Jó látni az amerikai politikus körültekintő, megalapozott és a törvényeket betartó véleményét.
"Később egy a Magyar Gárdára vonatkozó újságírói kérdésre így reagált: "Az olyan őrültek például, akik szerint Magyarországot NATO-szövetségeseitől kell megvédeni, sohasem kaphatnak vízumot Amerikába, ezt garantálom - jelentette ki Tom Lantos. - Listát fogok kérni a Magyar Gárda mind az ötvenvalahány tagjáról és átadom az illetékeseknek"."

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=170918

Függetlenül attól, hogy mi a véleményem a Gárdáról, miért is tiltandó ki valaki az USA-ból azért, mert esetleg tart NATO országoktól?

hcrules 2007.08.16. 21:14:33

Ááhhh, ezek a görögök is a törökökkel...

toma 2007.08.17. 08:43:27

1989 őszén a magyar nép elsöprő többséggel arra szavazott, hogy szűnjék meg a munkásőrség. Mivel a törvényeknek nem csak betűje, hanem szelleme is van (vö. láthatlan alkotmány), a népszavazás kiterjesztő értelmezése azt jelenti, hogy párt nem tarthat fenn félkatonai szervezetet. Ez a Magyar Gárdára is vonatkozik. A szervezetet az ügyészség nem veheti nyilvántartásba.

Pallos Levente 2007.08.17. 09:54:25

toma!

Mitől félkatonai egy szervezet? Megfelel annak a MG? Ha igen, és mégis bejegyzik, akkor az kinek a hibája?
Megjegyzem a kormánypártoktól ezt az érvet nem hallottam, csak azt, hogy húdeizénácifasiszta-határolódjonelazorbánviktor. A tied jogi érv, de ilyen nem hangzott el.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 09:58:34

Pallos Levente 2007.08.17. 09:54:25:
"Megjegyzem a kormánypártoktól ezt az érvet nem hallottam, csak azt, hogy húdeizénácifasiszta-határolódjonelazorbánviktor. A tied jogi érv, de ilyen nem hangzott el."

Mert rossz helyen olvasol.

Tele van a net párt->fegyveres szervezet->SA->Hitler eszmefuttatásokkal.

Pallos Levente 2007.08.17. 10:04:55

Doomhammer!

Épp ez az! SA-zást hallok én is, de azt nem, hogy az MG beleesik-e a toma által emlegetett korlátozásba. Fogalmam sincs, mi a félkatonai szervezet definíciója (nem is érdekel igazán, van erre közigazgatás, hogy megmondja).
Én is mondhatom, hogy mondjuk az Amőba "szociálfasiszta rohamosztag", de ettől még ez csak egy hülye vélemén, és nem lesz betiltható.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.17. 10:15:08

Szerintem attól félkatonai egy szervezet, hogy a szervezetben parancsrendszer van, rangok / rendfokozatok vannak, a parancs elleni reklamáció csak a végrehajtást követően terjeszthető elő.
Ilyen volt a KÖJÁL, majd egyre gyengítve az ÁNTSz, a szintén gyengülő Állategészségügy.
A félkatonai szervezetek tagjai más esetekben egyenruhát viselnek, lőfegyverekkel, egyéb kényszerítő eszközökkel rendelkeznek. Erre a fegyveres biztonsági szolgálatoknál láthatunk példákat.
Azért csak "fél" katonai szervezetek, mert a két fél nincs együtt, tehát vagy nem az állam irányítja őket, vagy nem fegyveresek.
Az, ha egy szervezet tagjai egyenruhát viselnek, nem minősíthető félkatonainak, ilyen alapon a chegueravás pólókban feszítő fiatal baloldali plazapatkányok is annak számítanak, hogy az egyenöltönyös-egyenhátizsákos mormon hittérítékről, vagy uram bocsá' a reverendát viselő papok is. Megjegyzem, hogy a református lekészek szinte kivétel nélkül fekete ruhában vannak, és a palástjuk is fekete. A Debreceni Református Kollégium mindkét gimnáziumának tanulói, és a teológus-hallgatók FEKETE (!) bocskaiban vesznek részt az ünnepi alkalmakon.

Csak kiegészítésképpen jegyzem meg, hogy a "Párt" nem tartotta fenn a munkásőrséget, mivel gazdasági tevékenységet csak lap- és könyvkiadás formájában végzett, ráfizetésesen. A Munkásőrséget, a munkásság önuralmának biztosítására a "proletáriátus", azaz a bérből és fizetésből élők tartották fenn.

hcrules 2007.08.17. 11:55:47

A Kollégium diákjainak Bocskai-viselete enyhén szólva régebbi a radikális jobbosokénál (bár a két kategória nem zárja ki egymást). De mivel az a sztereotípia él, hogy aki Bocskaiban van az \"náci\", ez sok kellemetlen félreértésre adhat okot...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 12:03:40

Pallos Levente 2007.08.17. 10:04:55:
"Épp ez az! SA-zást hallok én is, de azt nem, hogy az MG beleesik-e a toma által emlegetett korlátozásba."

A jogászkodás mellékes. Párthoz tartozó erőszakszervezet rossz szájízt hagy ezen a tájékon. Lehet, hogy a magyar törvények nem tiltják, ez mindegy, mert politikai kérdés.

A Magyar Gárda a katonasírok gondozása mellett önvédelmi oktatást is akar nyújtani, tehát erőszakos cselekményekre készíti fel tagjait (állításuk szerint védekezésre, de ez mindegy). A Jobbik fizeti, tehát párthoz tartozik. Ez már elég is, hogy előhozza az SA (ha jól emlékszem, csak tőrük volt), MKP Pártőrség, Munkásőrség emlékképeket.

Politikailag ilyennel való leghalványabb közösködés öngyilkosság. És Bencsik ott van, ő pedig Fidesz-tag.

Javíts ki, ha tévednék.

Az egész nem ér ennyit. A Fidesz rendezőgárda jó és tapasztalt, a tavaly október 23.-i rendőrtámadás ellen pedig a Magyar Gárda sem véd. Sőt, ha ezek a fekete ruhások Fidesz rendezvény környékén felbukkannak (márpedig fel fognak), akkor biztos lehetsz, hogy azzal lesz tele minden újság.

El kell őket hajtani a francba, Bencsiket meg seggberúgni.

Pallos Levente 2007.08.17. 12:11:08

Doomhammer!

Két különböző dolog, hogy én mit gondolok róluk, és hogy mi a törvényes. Az meg, hogy mi káros a Fidesznek, egy harmadik dolog.

Én csak annyit kérdeztem, van-e joguk MG-t alapítani. Ha nincs, akkor nincs miről beszélni, és rendezve is van a dolog.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 12:12:16

Ja, és még egy.

A hócipőm tele van azzal, hogy minden balfék azt hiszi, hogy ért a háborúhoz, vagy akár csak kis csoportok küzdelméhez. Kicsiny kedvencem Tóta W. meg az ő Tomcat barátja. Meg kellene végre érteni, hogy a küzdelem, a háború az egy szakma és ez akkor is így van, ha farudakkal csinálják.

Nem akarnék mindenféle gárdákat látni wannabe oktatók felügyelete alatt. Értelmes gárdának kapcsolatban kell lennie a Magyar Honvédséggel, különben nem egyszerűen hülyeséggel fognak foglalkozni a gárdában, de a sok harcias tökfej még veszélyes is lehet.

Aktív tisztek részvétele kell és értelmes harcászati anyag ill. tréning. Ez a szervezet tehát csakis erősen állami felügyelet alatt működhet, nem "önállóan", pláne nem párthoz kötődve.

A magyar gárdisták mehetnek golyózni a fekete egyenruhájukban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 12:13:02

Persze, hogy van joguk MG-t alakítani.

Ha más nem, megalapíthatják, mint őrző-védő vállalkozást.

toma 2007.08.21. 10:51:56

Pallos Levente!

Mitől félkatonai egy szervezet? Hát ezen lehet vitatkozni. Egyenruha, alá-fölé rendeltség, kiképzés akár fegyverhasználatra is, törekvés fegyverhasználatra, ilyesmik. Abban biztos vagyok, hogy a Magyar Gárdáról az embereknek a Munkásőrség és egyéb felnőtt félkatonai szervezetek jutnak az eszükbe, és nem az úttörők.
Ha jól tudom vagy az ügyészség v. a bíróság dolga eldönteni, hogy nyilvántartásba veszik-e. Valószínűleg igen. A baloldal szavakban mindig jobban harcol a szélsőjobb ellen, mint tettekben.
Doomhammernek igaza van, a Fidesznek ez nem lesz jó.

Tételezzük fel hogy lenne egy időgép és visszaugranánk 1989 őszére. Szerintetek az Ellenzéki Kerekasztal politikusai mit szólnának ahhoz hogy egy párt félkatonai v. annak látszó szervezetet alakít?

Ui. Amikor pénteken megírtam a hozzászólásomat, később (10-11 óra) visszanéztem, hogy érkezett-e rá válasz, és nem láttam semmit. Blogmotor problem v. mi?

Pallos Levente 2007.08.21. 11:34:21

"Abban biztos vagyok, hogy a Magyar Gárdáról az embereknek a Munkásőrség és egyéb felnőtt félkatonai szervezetek jutnak az eszükbe, és nem az úttörők."

Nekem meg az utcán szembejövő 3 db cigányról a magyarlincselők jutnak az eszembe. Akkor ezért már be is zárja a rendőr őket?
Természetesen nem, amíg nem tesznek semmi törvénybe ütközőt. Annak, hogy mit sikerül a politikusoknak / sajtónak elültetni a fejekben, még szerencsére nincs jogi következménye. Én csak annyit kérdeztem, hogy ha törvényes az MG léte, akkor mi a gond? Ha meg nem az, akkor a hatóságok lépjenek, és kész.

gloire 2007.11.14. 20:19:44

Szentes.
www.youtube.com/watch?v=den3uuG-IhE&NR=1
Az első "bevetés", legalábbis amiről én tudok.

gloire 2007.11.14. 20:21:51

Pont ahogy képzeltem a vita idején...

süti beállítások módosítása