Siófuck! "Hol vannak a nők?"
2007. augusztus 17. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Siófuck! "Hol vannak a nők?"

Német fiatalok balatoni nyaralásáról olvashatunk kiadós riportot a tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitungban. A cikket olvasva eltűnődhetünk, hogy nekik vagy nekünk kínosabb a sztori. Szaftos idézetek:

„A legtöbben már akkor részegek, amikor kora este felszállok a buszra Frankfurtban. (…) A sofőr előbb kusst üvölt, majd azt ordítja: „Sokat vedeltek, sokat hugyoztok, de tartsátok tisztán a budit!” A csürhe egy pillanatra elhallgat, majd iszik tovább. Az utat úgy lehet elképzelni, mint osztálykirándulást tanárok nélkül. „Pornót”, üvölti valaki. Alig két órával a sofőr felszólítását követően már telehányták a vécét.

„És hol vannak a nők?” - kérdezi az egyik frankfurti. „Riminiben”, hangzik a válasz. „Akkor felcsípek egy magyar nőt”, üvölti a frankfurti. A magyar határ után kiégett kukoricaföldek, elszáradt napraforgók, köztük néhány olyan ház, amelyekről pereg a vakolat. „Mióta van itt vége a háborúnak?”, kérdezi egy rövidre nyírt hajú kölni.

A többiek még másnaposságukat próbálják kialudni, részegek, vagy keményen azon dolgoznak, hogy újra azok legyenek. A 159 eurós siófoki út azt jelenti: a reggelinél klórszag, hatcsomagos Dreher dobozos sör a déli pizza után, és esték, ahol a sok sör mellett egyre kisebb a remény, hogy a szexuális ábrándokból valami is megvalósul.

Ugyan beszélnek németül, de láthatóan a lehető legkevesebb magyar nőnek van étvágya, hogy egy tesztoszteron-túltengéstől szenvedő frank focicsapat ama játékosaival közösködjön, akik most élik át pubertáskoruk késői fázisát”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr50142523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Playmobil Soldat 2007.08.17. 20:08:10

Úgy látszik, a Lajtán túl korán kezdődik és későn végződik az a bizonyos pubertáskor. Idén nem egyszer találkoztam Siófokon a hajnali órákhoz közelítve a part menti parkokban söröző, cigiző 11-12 éves német gyerekekkel. Felmerül a kérdés, hol vannak ilyenkor a szüleik, a felügyelőik?

tribonianus 2007.08.17. 20:32:11

Mi van a sörben, hogy hirtelen mindenki elkezdett foglalkozni a Balatonnál nyaraló tizenéves külföldi csürhével? Miért nincs ilyenkor a rendőrség a helyzet magaslatán? Csak nem azért, mert kfiek?

Gatyába kellene rázni mielőbb az egészet, nehogy mi legyünk már Európában az ilyenek nyaraló helye...

dowNLoad 2007.08.17. 22:01:17

Pedig már régen azok vagyunk tribonianus, 95-ben már ide jártak az olaszok k@rni, mert elég volt nekik kicsit beszélni , a csajok meg rájuk ugrottak. (olasz-focisuli volt) Az oroszok/ukránok Bp-et úgy ismerik, mint a pron fővárosát. (Prága is hasonló, de az a 2.oszt., Bp. meg 3.) A váci u.-i kurvákat hajtó külföldiekről, meg a "helyszínt" biztosító rendőrökről nem is szólva.

Dr. Minorka 2007.08.17. 23:14:52

Az olaszok már a 70-es évek elején is idejártak lásd digózás.

gloire 2007.08.17. 23:39:46


Ja, az új divat egyébként: Bretagne!
Mármint, hogy onnan jönnek ide..?

secko jedno 2007.08.18. 11:21:32

ez nem csak a germánokra jellemző, hanem a köcsög tintás britekre is. de hát, valljuk be öszintén, ők igazából nem csinálnak mást csak lealacsonyodnak a mi szintünkre. magyarország az ilyen típusú csürhe számára ideális terep. lehet bulizni eszméletvesztésig, a sör olcsó, a környezeteddel nem kell törődni (lsd szemetelés, utcán okádás, húgyozás, kutyaszaratás, randalírozás, stb), és ami a legfontosabb, temérdek tyúkagyú, de csinos magyar picsa, akik bármilyen külföldi alá befekszenek, ha megcsapja őket a pénz szaga. ez ma magyarország, és egyhamar ez nem is fog megváltozni.

secko jedno 2007.08.18. 11:25:43

ez nem csak a germánokra jellemző, hanem a köcsög tintás britekre is. de hát, valljuk be öszintén, ők igazából nem csinálnak mást csak lealacsonyodnak a mi szintünkre. magyarország az ilyen típusú csürhe számára ideális terep. lehet bulizni eszméletvesztésig, a sör olcsó, a környezeteddel nem kell törődni (lsd szemetelés, utcán okádás, húgyozás, kutyaszaratás, randalírozás, stb), és ami a legfontosabb, temérdek tyúkagyú, de csinos magyar picsa, akik bármilyen külföldi alá befekszenek, ha megcsapja őket a pénz szaga. ez ma magyarország, és egyhamar ez nem is fog megváltozni.

Playmobil Soldat 2007.08.18. 11:29:39

Ez így igaz. Nem csak a németekkel van ez így. Bár az kétségtelen, hogy ők vannak elsöprő többségben a Balatonnál. Siófokon (repülőtér áldásos előnye) pedig talán a magyaroknál is többen vannak hétköznapokon.

Idén nem egy orosszal, bolgárral, szerbbel is találkoztam.

bukovics · http://bukovics.blogter.hu 2007.08.18. 12:47:42

Nem éppen fair a FAZ szerzőjétől, hogy végig arról ír, mennyire lerobbant ez az ország (ld. szexshow-k, stb.), és amikor olyan minőségi helyeket is megemlít, mint pl. a Coke Club Siófokon, azt is negatív köntösbe bújtatja, a pár éve épített rengeteg minőségi wellness-hotelről pedig említést sem tesz, így az egész Balatont olyannak láttatja, mint ha csak a 159 eurós Billigreise létezne.
(A konzervatívnak mondott FAZ a legmérvadóbb lap Németországban a liberálisnak mondott Süddeutsche Zeitung mellett.)

toxx 2007.08.18. 12:53:25

Annak, aki tud németül, érdemes elolvasnia a távolságtartó, tárgyilagos, mégis finom humorral átszőtt eredeti FAZ-cikket is. (A német újságírás fényévekkel jár a magyar előtt.)

Magához a tárgyhoz; senkinek nincs oka szégyenkezni. A balatoni turisztikai szolgáltatások jobbára borzasztóan alacsony színvonalúak, és az ilyen igényekkel bíró kispénzű külföldi turistákat célozzák meg. Nincs csalás a dologban. Kis pénzért szart kapsz.

Nem kell félni hogy Magyarország presztízse csorbát szenved, Magyarországnak ugyanis nincs presztízse se a turisztikát, se a kultúrát, a gazdaságot, politikát vagy bármi egyebet illetően, s a nemlétező presztízs nem is nagyon tud csorbát szenvedni. A presztízs nem csak úgy van, nem materializálódik a semmiből. A presztízsért sokat kellene tenni, de Magyarországnak csak mítoszai vannak, teljesítménye kevés.

hcrules 2007.08.18. 14:52:43

secko jedno!

Ehhez képest itt volt múlt hétvégén egy portugál srác. Kérdeztem tőle, hogy mi volt az, ami először meglepte itt Magyarországon. Tudod mit mondott? A tisztaság! Na ezen én is lehidaltam. Aztán rájöttem, hogy nem sokat volt Pesten, hanem Gyulát meg Debrecent látta. Szóval nem a kutyaszar és a kátyúk fővárosából kell kiindulni... A Balatonon meg ahol én eddig voltam azok nem voltak rossz helyek, egyáltalán nem ez az utcán okádós-olcsó sör maradt meg bennem. Az a Tisza! :D

dowNLoad 2007.08.18. 14:55:33

Igen itt, még pár éve is az volt a szemlélet a vendéglátásban/turizmusban, hogy örülj hogy bebengedünk ide a pénzedért, köcsög! Most meg ahol sikerült vmit építeni: fitness/welness hotel, oda csak milliárdosokat várnak, ahol nem épült semmi, ott meg olyan minden mint atomvillanás után. (vásárlóerő egyre rosszabb Magyarországon, átlagfizetésből átlagszínvonalú helyet találni a legnehezebb, vagy 4*-os, vagy olyan amit utoljára 1987-ben újítottak fel)

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.18. 16:38:16

toxx: Teljesen egyetértek veled.

Magyarországnak nincs presztizse. Csak mítoszaink vannak a "híres magyar vendégszeretetről", meg "a híres magyar konyháról". Ezek ugyanis nem léteznek.

Egyébként a kis pénzről meg csak annyit: Nemrég jártam Párizsban. Többször is kajáltunk étteremben. Kettőnk számlája helyszíntől függetlenül általában kb 50 Euró volt (előétel+főétel+desszert+1 üveg bordeaux-i bor). És ezért a kis pénzért is mindenhol roppant kedvesek voltak. Ha ma beül az ember egy étterembe a Balatonon (vagy akár Bp-en) ugyanezért a menüsorért kifizet legalább ugyanennyit, de közben 10szer átbasszák és a pincér legalább 3szor beleköt a vendégbe.

A wellness-fitness hotelekről meg csak annyit, hogy kb. ugyanúgy vagyunk ezzel, mint pl. a török tengerparton. Ott egyre másra épülnek a 4-5 *-os hotelek, de a szállodasortól néhány km-re, meg jurtákban laknak az emberek.

Ács Ferenc 2007.08.18. 17:20:39

"Egyébként a kis pénzről meg csak annyit: Nemrég jártam Párizsban. Többször is kajáltunk étteremben. Kettőnk számlája helyszíntől függetlenül általában kb 50 Euró volt (előétel+főétel+desszert+1 üveg bordeaux-i bor). És ezért a kis pénzért is mindenhol roppant kedvesek voltak."

Nos én a Balatont immár kategóriákkal meghaladó bolgár tengerpartról (Aranyhomok) tudok hasonló konstrukcióban nyilatkozni. A fenti összeg feléből mindez abszolválható két főre, tökéletes, megbízható, angol nyelven beszélő kiszolgálással, tengerparti terasszal, friss ételekkel-italokkal,nívós bolgár vagy román borral az étlapon szép színes fotókkal, hogy tudod is, mit kapsz majd. És azt is kapod tényleg.

Playmobil Soldat 2007.08.18. 19:18:39

Egyértelműen a vidékből kell kiindulni, nem Budapestből, ha a magyar tisztaságról beszélünk. Minden szempontból. Fényévekre van e tekintetben a főváros a "vidéktől".

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.18. 20:37:20

Mi ez a fanyalgás? Balaton gyönyörű. Siófok, olyan amilyen. Aki odamegy, ne csodálkozzon. Az északi parton ott van Udvari, Örvényes, Szigliget stb. csodálatos, békés világgal, parasztházakkal, jó éttermekkel. Három étterem, ahol nem lehet csalódni: Füred-Balaton étterem, Akali-Fék Büfé, Badacsony- a Szeremley étterme, de még van sok. Partra, meg ott van pl. a Fövenyesi strand: szép, jók a büfék és ingyenes, de van még egy csomó. A pronyó, nightklubos diszkó üresen pang.
Nekem egy belga és egy német ismerősöm is odavan a magyarokért - az egyik már itt is él, a másik itt akar élni - nagyon tisztelik a magyar lányokat és egyébként nem "fekszenek alájuk". Szóval visszább az agarakkal.

Playmobil Soldat 2007.08.18. 21:03:09

Ilyen szempontból valamennyire különbséget lehet tenni az északi és a déli part között. Nekem mindenképpen az északi a kedvenc, de természetesen a déli parton is akadnak jó helyek. Siófok minden bizonnyal rontja a déliek statisztikáját, bár északon is vannak olyan települések (pl. Almádi, Alsóörs), amik nem biztos, hogy örülnek az oda szórakozni látogató tömegek sokszor elviselhetetlen viselkedésének. Ezeken a helyeken még a "pronyó, nightklubos diszkók" is tele vannak. Meg kell jegyeznem, idén is volt szerencsém néhány napot tölteni a Siófokhoz tartozó Balatonszéplakon, és az kifejezetten szimpatikus hely.

Északon Csopak strandja kiemelkedő, a környékbeli települések szépsége (Művészetek Völgye falvai, Káli-medence, B.füred, Szigliget stb.) felülmúlhatatlan. Nem beszélve a borokról...

Világos-Akali-magaspart... Szerintem nem kell részleteznem.

toxx 2007.08.18. 21:32:17

Bárhogy is, Magyarországnak, és ezen belül a Balatonnak nincs jó híre a külföldi turisták között. Kisszámú kivételtől eltekintve Mo.-ra a kispénzű és meglehetősen igénytelen (pl. csak vedelni/dugni akarók) járnak. Ettől persze simán lehet, hogy az É-part egy megvalósult csoda, a falvak festőiek, az éttermek kínálata, minősége és szolgáltatásai kimondottan jók, az emberek kedvesek, vendégszeretőek, és amúgy is minden a legteljesebb rendben.

Valamilyen gonosz fortély révén azonban ez a sok minőség a külföldi turisták legjava előtt rejtve marad. Bizonyára ebben a ők a hibásak.

Playmobil Soldat 2007.08.18. 22:09:16

A siófoki repülőtér földrajzi elhelyezkedése miatt a "vedelni és dugni akaró" külföldiek általában a déli parton rejtőzködnek, annak is a Siófokhoz közeli részein.

Valószínűleg az északin is vannak "vedelő/dugó" külföldiek, de a tapasztalatom az, hogy általában ott az igényesebb, nyugdíjas német turisták vannak többségben.

De lényegében felesleges ilyen szempontból különbséget tenni északi és déli part között, mindenhol vannak kivételek, mindkét irányba.

istvan 2007.08.19. 00:00:07

"toxx 2007.08.18. 21:32:17
Valamilyen gonosz fortély révén azonban ez a sok minőség a külföldi turisták legjava előtt rejtve marad. Bizonyára ebben a ők a hibásak."

Nyilvan nem ők a hibásak, de abszolút nincs igazad abban, amit sugalni akartál a beírásoddal. Az északi part szépen jön fel minőségben, és ha ügyesen csinálják, akkor 5-10 éven belül nagyon szépen fel fog fejlődni egy kulturált, európai színvonalra.

toxx 2007.08.19. 02:17:40

Abszolút nincs igazam?

Az FAZ-cikk nem az északi vagy a déli partról szólt. A cikk írója befizetett egy 159 eurós all-inclusive mo.-i turistaútra, és leírta az észleléseit. Nem mindent átfogó tesztet végzett a magyar turisztikai iparról, annak nem adta átfogó kritikáját, nem járta végig a tájegységeket és egyáltalán, nem fogalmazott meg sommás ítéleteket. Ha elolvasod a cikket, mégis borzongató érzésed támad. Ahogy a "Légi kocsma" c. beírás Ács Feritől sem adta fundamentális kritikáját a turizmusnak, a magyarságnak, a fapados társaságoknak vagy bármi egyébnek, ahogy az is csak alapvetően rávilágított egy vállaltan szubjektív módon megélt esemény során arra, hogy itt súlyos és sokrétű bajok vannak, ugyanígy a FAZ-cikk is ezt teszi. Hosszasan elidőz a saját csoportjában utazó többi német elképesztő bárdolatlanságán, a német utaztató által teremtett primitív utazási körülményeken, és a Mo.-on megtapasztalt nyomorúságos körülményeken. Sehol sem írja, hogy "...na és pont ilyen Mo. egésze, ott minden szar, úgyhogy odamenni senkinek sem érdemes".

Mivel nekünk itt valami fogalmunk mégiscsak van arról, hogy ebben az országban általában, és speciálisan a vendéglátóiparban illetve a turizmusban hogyan mennek a dolgok, a cikk, egy külföldi tollából, az ő szemszögéből vizsgálva valamennyire kellene hogy keltsen visszhangot bennünk. (Már aki elolvasta a cikket, ugye.) Arról lehetne itt vitatkozni, hogy amit a cikkíró leírt, az egy totálisan partikuláris, semmire sem jellemző, alapvetően hazug és torz és elfogult látásmód eredményeként megszületett koholmányözön, vagy az ország vendéglátó- és turistaiparára jellemző nyers és kendőzetlen igazság, ill. ha az előző két végpont közül egyik sem, akkor hát közöttük helyezkedik-e el, és ha igen, hol? Félúton? Vagy közelebb az egyikhez vagy a másikhoz?

Az én véleményem, hogy a helyzet Mo.-on tragikus, legalábbis ami a külföldi turistáknak nyújtott szolgáltatások átlagosan elvárható szintjét illeti. Közhely, hogy az ide érkezőket rendszeresen le- (és nem ritkán ki)rabolják, magyarán hogy a nekik nyújtott szolgáltatás minősége és ára rendszerint nem állnak arányban egymással, ill. hogy ennél az aránynál a jellemző külföldi turistacélok esetében a fogyasztó sokkal jobbat kaphat. A magyar turizmus válsága a bizonyíték a fentiekre. Három nappal ezelőtti hír: www.metro.hu/ananasz/utravalo/cikk/127446 - és belőle egy vicces idézet:

"Ujhelyi István azt mondta: érdemes minél több marketingmunkát és forrásokat biztosítani az ágazat fejlesztésére. Bánki Erik számításai szerint az ágazat fejlesztésére évente mintegy 20-25 milliárd forintot lehet fordítani a következő években az uniós forrásokból, szemben a 2002-es 28 milliárd forinttal."

Na igen: az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint (és felteszem, véleményével nincs egyedül), a probléma alapvetően kozmetikai, és nem strukturális. Nem az a baj, hogy hét bőrt akar mindenki lehúzni a külföldi turistáról és közben szar szolgáltatást nyújt, nem is az, hogy az idegen nyelvet beszélők aránya Mo.-on a legalacsonyabb az EU-ban, minek következményeként a jobbára indeurópai nyelvi környezetből érkező turisták a legegyszerűbb helyzetekben is úgy érzik magukat mint a partra vetett hal, nem - a baj az, hogy nem fordítanak elég marketingmunkát az ágazat fejlesztésére! Magyarul: reklámozza Mo. önmagát még agresszívebben, függetlenül a tartalomtól. Az utolsó mondatra is érdemes figyelni. A "következő években" 20-25 milliárd forintot fordítanak majd uniós forrásokból(!) a turizmus fejlesztésére (értsd: évente). Tehát az EU nettó befizető tagjainak állampolgárai dolgoznak, adót fizetnek, majd ebből nagy koloncokat átutalnak Mo.-ra, amiből is évi 20-25 milliárd forintot pumpálnak bele egy 100%-ig magánkézben lévő iparágba, aminek a józan ész szabályai szerint hoznia, és nem vinnie kellene a pénzt.

A fentiek eredőjében az van, hogy - hangsúlyozom, kivételektől eltekintve - az igényes külföldi turisták tömött sorokban más uticélt választanak maguknak, továbbra is jönnek viszont a vedelős/hányós/kúrós prosztók all-inclusive kivitelben Siófokra. Ehhez képest kit hat meg hogy az É-parton van-e színvonalas étterem meg szép falu a hegyek között?

Melléklet:
nol.hu/fesztivalia/cikk/459016/ ("Elképesztő árak a Magyar Nagydíjon")
nol.hu/cikk/458761/ ("Mogyoród - és a mi formánk")
www.metro.hu/ananasz/utravalo/cikk/127446 ("Bánki: nem versenyképes a magyarországi turizmus")

istvan 2007.08.19. 20:25:29

"Ehhez képest kit hat meg hogy az É-parton van-e színvonalas étterem meg szép falu a hegyek között?"

Gondolom, azokat a vastagpenzu nyugdijasokat, akiket mar ot eve hoznak ide busszal, csoportosan. Es visszajonnek.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az eszaki parton nem lennenek 3B-s turistak (beb@szunk, behanyunk, belefekszunk :) ), de szerencsere elindult valami. Amit nem kellene lebecsulni a fennallo problemak ellenere sem.

"Abszolút nincs igazam? "

Egy szoval nem allitottam. En is ugy gondolom, hogy a jelnlegi kormanyzati intezkedesek (ld. majd EU-s penzbol pumpolunk jo sok penztet imazsra, a tobbit meg majd beszabolyozza a piac -- jo liberalis szemlelettel, ugye igy nez ki a gazdasagpolitika, a turizmus iparagaban is) abszolut semmit nem ernek, es csak a jelnlegi siralmas status quot tartjak fent. Meg szerencse, hogy nem minden a kormanyon mulik...

toxx 2007.08.19. 20:48:57

Egész máshogy látom én. Egyfelől az nem liberális politika, amit leírsz. Az egy suta protekcionalista gyakorlat, Mutyi Művek, s ezt láttuk eleget a Fidesztől (is). A liberális politika volna a helyes, hogy az állam ne is avatkozzon bele, mert akkor legalább nem tud mutyizni és a dolgokon rontani, továbbá a mit sem sejtő EU állampolgárok Mo.-ra folyó pénzét szarságokra kiadni.

A kormány (helyesen: állam) felemlegetése egyébként elfogultságod szinte biztos jele. A helyzetet alapvetően nem a kormány, és különösen nem a mostani kormány alakította ilyenre. A turisztikai ipar teljesen magánkézben van, és elsősorban attól olyan szar, amilyen, hogy a művelőinek többsége csak a gyors meggazdagodásban hisz, "utánam az özönvíz" mottóval. A hitvány minőség további oka lehet még a klasszikus magyar provincializmus és igénytelenség.

A turisztika válsága témához kapcsolódik még a Mo.-on elterjedt mítosz, mely szerint a magyarok nagyon vendégszeretőek és barátságosak. Én, mint külföldi tudatom, hogy a magyarok túlnyomórészt xenofóbok, elenyésző esettől eltekintve cseppet sem vendégszeretőek, és végképp nem barátságosak. Természetesen ez csak vélemény és nem tényszerű közlés - még mielőtt valaki megsértődne.

Egyébként meg az általad vastagpénzűnek titulált nyugdíjasok valószínûleg vékonypénzű nyugdíjasok, mert a vastagpénzű nem Mo.-ra jár hanem mondjuk Floridába vagy Rióba, továbbá - ha ide jönne is - nem buszon hoznák hanem drága autón érkezne.

gloire 2007.08.20. 00:25:09

"külföldi"
"sőt magyar sem,"

Van néhány szerb ismerősöm itt Pesten. Több mint tíz éve élnek itt,
zenész, filmes stb.., még a háború elől menekültek át
(ahogy sok magyar is)
Ők kicsit(?) balos, kozmopolita világnézetűek, de legyen bármilyen súlyos is a helyzet náluk otthon (csetnikek - bármi!),
soha nem mondaná egyik sem, még ha kényszerítenék rá se,
hogy nem szerb!


hcrules 2007.08.20. 01:08:34

Beírtam egy hosszú választ toxx-nak, de elnyelte a fekete lyuk. Aztán rájöttem hogy különben is felesleges.

toxx 2007.08.20. 03:51:14

@gloire - én tényleg nem vagyok magyar. Nem magyar az állampolgárságom, nem Mo. a lakhelyem és nem Mo.-hoz húz a szivem. Ez ugyan miért baj? Ilyen hozzám hasonlóból van még van durván 6,7 milliárd ezen a bolygón. Téged miért pont az én nem-magyarságom zavar?

hcrules 2007.08.20. 09:35:44

Amennyiben nem vagy magyar, akkor honnan veszed a bátorságot, hogy idegyere, és a saját nyelvünkön szidd a magyarokat?

Playmobil Soldat 2007.08.20. 10:11:59

Lehetsz külföldön, lehetsz nem magyar állampolgár, de a legtöbbet ez árul el rólad: "nem Mo.-hoz húz a szivem"...

Első gondolatom nekem is egy hosszabb válaszadás volt, de aztán rájöttem, semmi kedvem most egy külföldi "álszakvéleménnyel" foglalkozni.

Csak azt nem értem, ha ennyire nem tartod magad magyarnak (ami persze cseppet sem baj), akkor miért jó neked az, hogy hajnalonként idejársz észt osztani?

Pip 2007.08.20. 11:31:37

Gyanítom ugyanazért, mint Regős Péternek.
Ha nem mond a név semmit, írd be a gugliba...

gloire 2007.08.20. 11:35:31


6,7 milliárd +1

"EU állampolgárok Mo.-ra folyó pénzét szarságokra kiadni. "
Az a mi pénzünk. Mi fizetjük be, és egyelőre nem tudunk
annyit se visszakapni, hogy egálban legyünk: mit hazudozol?

A magyar nyelvet elég jól bírod. A helyesírásod kifogástalan,
és elég választékosan fejezed ki magad: csak nem a magyar
állam pénzén (vagyis az én pénzemen is) taníttatak.
Mennyit fizettél vissza idáig?

Volt szerencsém idén a Balatonhoz. Drága autón érkező
német nyugdíjast többszázat láttunk, hosszú sorokban
parkoltak Földváron, az utcában ahol laktunk egyedül voltunk
magyarok. Az éttermek tele, a kiszolgálás és az étel kifogástalan
volt, jobb és kiadósabb mint a hasonló árfekvésű németországi helyeken.

Ha már a Metrót olvasod, légyszi linkelj Blikket, és Borsot is
legközelebb, ezek a "magyar" újságok gyakran elkerülik az
idelátogatók figyelmét, komoly elemzésekre, mértéktartó
hangnemre és pontos információrkra pedig nagy szükség lenne.

Büszke lehet rád a magyar tanárod
és az édesanyád is, és jobb hogy elhúztál innen, köszi!

toxx 2007.08.20. 11:46:32

Ugyan, gyerekek. Mivégre ez az izgalom?

Drága hcrules, nekem nem kell a te engedélyed ahhoz hogy magyarul írjak ("saját nyelvünkön"), vagy hogy ide küldjek be hozzászólásokat ("idegyere"), mert nekem alanyi jogon szabad magyarul beszélni/írni/érteni, ez meg egy nyilvános blog. Ami a hozzászólásaimat mint olyat illeti, ha azok annyira zavaróak, bizonyára van akkora befolyásod a blog fenntartóira, hogy kitöröltesd őket - csak rajta, ha muszáj. Az interneten általánosságban van, de a konkrét helyeken nincs (és nem is kell) szólásszabadság; mindenütt az van, amit a site üzembentartója megenged. Ha tehát (akaratlanul is) szembementem valamilyen helyi szabállyal, vagy a hozzászólásaim tolerálhatatlan módon sértik a helyi érzékenységet, csak töröljétek.

Ez a "külföldi vagy, mit mersz pofázni a magyarságról" attitüd jobbára egy másik formájában szokott megnyilvánulni, nevezetesen ha valaki magyarként merészel olyat írni ami nem hízelgő, akkor az olyanoknak azt szoktátok mondani, hogy "ha nem tetszik, lehet elhúzni az országból". (Nem feltétlenül ti itt személyesen, csak úgy általában ez jellemzőnek tűnik a magukat nemzetiként meghatározókra.) Egy dolog a fontos, Mo.-ot kritika ne érje. Ez egy sajátos vitakultúra. Amit fennebb írtam a xenofóbiáról és barátságosságról (ill. annak hiányáról), nos, ez egy jópofa illusztráció hozzá. ;) "I rest my case!"

Nem írtam itt szakvéleményt semmiről. A turisztikához nem értek, a szakmám más. Bármi amit írtam, lehet téves, beleértve a magyarok mítoszairól és vendégszeretetéről stb. írt véleményemet. Hajnalban szeretek írni.

Playmobil Soldat 2007.08.20. 12:53:01

Azért gloire kérdéseire nem sikerült válaszolnod.

"a vastagpénzű nem Mo.-ra jár hanem mondjuk Floridába vagy Rióba, továbbá - ha ide jönne is - nem buszon hoznák hanem drága autón érkezne."

Hogy érted, hogy "IDE" és "hoznák"? Most akkor te hol is tartózkodsz?

toxx 2007.08.20. 13:29:12

Nem kötelező gloire kérdéseire válaszolnom, és közülük a személyeskedőek - hiszen ez a topic nem a személyemről szól - megválaszolatlanul maradnak.

Soha nem írtam, hogy Mo.-ra nem érkeznek pénzes turisták. Nyilván érkezik ilyen is, azonban szerintem nem ez a jellemző. Ha ti úgy érzitek hogy de igenis ez jellemző, és Mo. elsősorban a pénzes turisták célpontja, ám legyen. (Mit sem változtat az bármin is, hogy én mit hiszek vagy ti mit hisztek, a valóságot nem a mi vélményünk irányítja.)

Igazán jó képet akkor kaphatnánk erről, ha egy grafikonon ábrázolnánk a Mo.-ra érkező turisták számát és azoknak anyagi helyzetét, x tengelyen az egyiket, y-on a másikat. Ilyen megbízható adat azonban nyilván nincs és elvben sem lehet. Marad a találgatás. Grafikont rajzolgatni fáradtságos dolog, egyszerűsítsük le egy átlagra, jóllehet az átlag mindig trükkös dolog, hiszen pl. fejemmel egy bekapcsolt sütőben és a lábammal egy jéggel teli zsákban mégsem mondhatnám el hogy átlagban jól érzem magam.

Tehát ha vennénk egy skálát, legyen 10-es a leggazdagabb turista és 1-es a leginkább kispénzű, akkor szerintetek hányas átlagú volna a Mo.-ra látogató tursták derékhada?

@playmobil - "Most akkor te hol is tartózkodsz?"
Semmi közöd hozzá. Ne foglalkozz a személyemmel.

Apropó Metro. Nem olvasom. Google-ban kerestem valamire, és t.k. ez jött ki. Vedd már magadnak a fáradtságot és kattints rá megint a linkre. Ott a cikk első mondatában és a cikk legalján is három betű, MTI. A hírt nem a metro írta, csak átvette az MTI-től. Blikket, Borsot, mittudomén milyen bulvárszart nem olvasok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.20. 13:43:57

Jegyezném, ugyanez Ibizával rosszabb. Ott még drog és nemi betegségek is vannak. Ugyancsak kapható olcsó csomagban ...

Bár az ár-értékarány lehet, hogy Ibiza esetén jobban bejön a többségnek ... ;-)

hcrules 2007.08.20. 13:46:32

toxx, nem ezt szerettem volna mondani és ezt te is tudod.
Itt különben tudtommal nincs moderálás, azt írsz be amit akarsz. Csak nekem magyarként eszembe nem jutna felmenni egy spanyol, német, vagy angol blogra, hogy ott idegengyűlölőzzek, provinciálisozzak meg igénytelenezzek más nemzeteket. Szerintem ez a legalapvetőbb tisztelet amit mások iránt tanusítanunk kell. Biztos akkor abban az országban, ahol te élsz máshogy gondolják.

dowNLoad 2007.08.20. 13:49:36

Éljen toxx a kormánypárti tanácsadó, csak nem egy álruhás veresjani/gáljézoli? Ha minden olyan jó irányba megy akkor a Balaton olyab hírű lenne mint 1986-ban volt, csak esetleg már lenne olyan elit/kiemelt része is, ami versenyezhetne a drágább tengerparti helyekkel, és lenne olyan rész is ahova tömegturizmus menne, de akettő nem keveredne, és annak megfelelően reklámoznák is. Ha csak reklámra költenek, az duplán káros.
(nem jut pénz a tényleges beruházásokra, és a vendég nem azt kapja, amire számít!)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.20. 14:05:14

hcrules 2007.08.20. 13:46:32:
"Csak nekem magyarként eszembe nem jutna felmenni egy spanyol, német, vagy angol blogra, hogy ott idegengyűlölőzzek, provinciálisozzak meg igénytelenezzek más nemzeteket."

Igaza van vagy sem? Ez a kérdés. Az igazság az, hogy 5 éve még nem tudtam egyetlen jó éttermet se a Balaton partján, csak gagyi, túlárazott turistacsapdákat. Ma már tudok néhányat, tehát van fejlődés. Gagyi, túlárazott turistacsapdát még ma is jóval könnyebb találni.

gloire 2007.08.20. 14:30:36


Személyeskedésbe nyilván akkor fordul a dolog,
ha belesül valaki a hazugságba, esetleg vérlázító féregségeket irogat.
Te velünk jártál általános iskolába, Magyarországon érettségiztél,
talán diplomáztál is! Naprakészen idézel a magyar sajtóból, rendszeres
olvasója vagy, blogot olvasol magyarul, magyarul írsz ide (oda)?
De nem vagy magyar. Kicsit se? Gratulálok.

Hasonlóan gondolkodó németről, franciáról, oroszról,
angolról, szingalézről nem hallottam.
Lehet tényleg nem vagy magyar, de jó ha tudod:
hungarikum vagy!

Playmobil Soldat 2007.08.20. 15:01:10

Toxx, az előző hozzászólásommal arra akartalak rávezetni, hogy feltételezésem szerint igenis sok közöd van Magyarországhoz, csak ezt te nem tudod vagy nem akarod észrevenni, sőt inkább letagadod. Helyette a "külföldi" álcája mögé bújva, kvázi kívülállóként ítéled meg a belföldi eseményeket, tulajdonképpen mint érintett. Részese vagy ennek a folyamatnak, és néha, amikor elveszíted az önuralmad, ösztönösen a magyar fórumokat keresed, blogolsz, osztod az észt. De valamiért könnyebb úgy megfogalmaznod a véleményed, mintha kívülálló lennél. Minden kommentedben olyan szavakat használsz, mintha M.o. a tiéd is lenne (jönnek, mi, itt stb.), pedig ugyebár nem vagy magyar.

Ha meg akarsz ettől az országtól és a magyarságtól szabadulni, javaslom, ne érdekeljen a magyar politikai helyzet sem, úgy könnyebben fog menni a teljes elszakadás is.

Ha nem akarsz személyeskedést, akkor pedig ne írj olyat, amivel kihívod magad ellen ezeket a kommenteket!

istvan 2007.08.21. 15:11:39

"toxx 2007.08.19. 20:48:57
Egész máshogy látom én. Egyfelől az nem liberális politika, amit leírsz. Az egy suta protekcionalista gyakorlat, Mutyi Művek, s ezt láttuk eleget a Fidesztől (is). A liberális politika volna a helyes, hogy az állam ne is avatkozzon bele, mert akkor legalább nem tud mutyizni és a dolgokon rontani,"

Tehat ha nem koltenenk (allami) penzt reklamozasra, akkor nem jonnenek a 3B-s turistak? Epp sajat magad vallod be, hogy az egyik problema az, hogy tul sok 'lehuzos' vendeglatos van itt. Na es ezt meg fogja oldani a liberalis politika (= ne avatkozzunk bele?) Nem hinnem, hogy barki direktben reklamozta volna allami penzbol ezeket az embereket, akkor miert nem szabalyozta oket ki a piac idaig? Vagy Te mar lattal direktbe, allami reklamot arra, hogy menjel a lehuzos Jozsihoz a Balatonra, mert az hu de jo? Merre reklamozzak ezt? Kuldenel nekem egy ilyen prospektust?

dowNLoad 2007.08.24. 00:29:08

ITT VANNAK A NŐK!!!
www.pornstarbook.com/main.shtml
A sztárok kb. 20%-a magyar! Végre egy sikerágazat!!
süti beállítások módosítása